About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

Kite lagi...  

Posted by: Sue Rosli


Kite selalu together.....!!!!

 

Posted by: Sue Rosli

First day dapat baju....

Layan satu kelas pakai... putih itu bersih....hijau itu Kedamaian..!! Kuning itu Daulat Tuanku...

 

Posted by: Sue Rosli


Pasukan Diploma Kejuruteraan Awam Int. Julai 2007, Pasukan Futsal (Hotz To Go), AJK Futsal JKA sesi 2008, AJK Dinner Sukan sesi 2008, AJK Badminton 2008, AJK ape lagi kite erk...rasenyer macam aktif sangat kite dulu... AJK kuat jalan ngan merapu menang kat kite gak kan... haha... Encik Azlan best!!! bile nak kawen cik Lan oiii.....
Tapi...
Aku ngan cik LAn macam tgh bersanding pun ade.... anip ngapit cik lan...awa ngapit aku... huahuaau...panehhhh!!!
Gurawww seyyhh!!
AmPunn...

Kawan, Sahabat, rakan dan classmate...  

Posted by: Sue Rosli


Tak larat aku nak tulis name korang sorang-sorang kat sini...pandai-pandai la ingat muke ngan name kawan-kawan erk....

 

Posted by: Sue Rosli


minda dan jari sedang beroperasi untuk menghasilkan karya seniwati terrrr..hape-hape... padahal tgh main game Turbo Pizza...tu jer keje aku...

EmO sEe..!!  

Posted by: Sue Rosli

Describe in 5 word...
1) Problem
2) Missing
3) Lonely
4) SoCial
5) Nothing

What eveeeer...

 

Posted by: Sue Rosli


Ni Mesyi... budak ni lebih kurang ngok ngek gak... huhuhu...

 

Posted by: Sue Rosli


Teringat plak mase zaman study dulu...ni la tempat aku menghabiskan separuh daripada masa seharian aku... study kat meja nie...men game pun kat meja ni... wat keje pun kat meja nie.. skodeng mamat sebelah pun kat meja nie gak..tu pasal ader tingkap yang tak bleh tutup tu..bahana skodeng brader sebelah... huhu..crite lame... tujuan tingkap tu terbukak sebenanyer nak bagi angin masoookkk.... (kaverrrr).. kat atas meja aku tu ader sejambak bunga rose kering... bunge tu aku dapat mase besday aku yang ke 22.. khas dari kekasih ati aku..mohd khairulnizam... mase dapat tu bunge tu fresh lagi...kaler pink... adik dier si uda yang antakan..mase tu die kat KL... kujat jugak aku bile tgk uda ade kat depan umah bawak bunge bagi kat aku...gumbireee... sebagai upah..aku bagi kek kat dier..mangkuk die tak pulangkan pun..takpe laa...halal...padahal abg die dah bagi tip lebih dah..upah anta bunge..heheh... thanks sayang..besday tahun ni bagi taman bunge plak kat yang erk... ekekek.. kalau diperhatikan...meja aku ni bukan banyak buku pun... heheh..ader...kat dalam laci kat bawah lemari stok coklat tu.. coklat kene letak atas sbb senang nak amek... actually memudahkan aku untuk mengunyah sambil main game... heheh...kat tempat ni jugak laa... penyewa lame cakap selalu nampak pontianak terbang dari bumbung ke bumbung..huhu..seram gak aku... sebab tingkap aku tu takleh tutup...kadang2 terpikir gak..kalau la 'dia' mai jengok aku kat celah tue...mau koma aku separuh ari..huuuuu.. tapi serius.. mmg kalau stay up memelam...aku kusyuk memandang buku... tak berani toleh kiri kanan melainkan kiteorang setadi ramai2...yer laa...nak stady kat mane lagi..bilik lain adalah bilik tido dan bilik iron..masuk bilik tido..aku tido..masuk bilik iron aku tau nak melaram baju jer..nak setadi kat meja makan kat bawah takut plak...sebab dekat ngan dapur ..bukan sahaja boleh menambahkan berat badan..tapi macam-macam crite gak yang berlaku kat dapur rumah aku tu...crite yang same... takmau cakappp kat sini...takut... ader satu lagi port bagus..iaitu kat ruang tamu umah kiteorang yng mempunyai 2 bijik tv dan 1 power amp...dah tentu kat situ kawasan larangan untuk setadiii... huuu..meremang aku nak menaip nie..dah laa... seram sejuk plak rasenye.. len kali la plak story....takuttt....!!! bye...

 

Posted by: Sue Rosli


CaYaNg AbaNg ....

thanks for loving me..

dah dekat 3 thn upenyer kite kenal kan... macam2 dah kite lalui..suke duke...masalh tu masalah nie..tak jujur sane..tak jujur sini..mengalah sane mengalah sini... gurau sane gurau sini..kadang kadang sayang..kadang kadang benci..kadang kadang sayanggggg sangat sangat... hmm... tak sabar rasenyer nak tunggu bulan 3 nie...baru dah terase semangat ni... tak tahu la plak abg cemane kan..harap same jugak perasaan ngan ayang... ayang harap keputusan yang kite buat nie biar sampai selama hidup kita... kalau boleh ayang taknak lagi kite gaduh-gaduh macam dulu..ayang tau abg banyak sabar ngan perangai ayang... and ayang plak cube nak jadi perfect yang macam abg nak...tapi ayang tak mampu buat dalam sekelip mata...harap abang boleh bagi masa untuk ayang berubah sepenuhnya... buat abag tersayang...ayang berterima kasih sangat2sangat kat abg..hanya abg yang ayang sayang sebagai peneman hidup ayang lepas nie, kawan rapat dan sebagainya... mungkin kalau takde abg ayang tak boleh nak teruskan kehidupan ayang dengan sempurna... and ayang berjanji untuk mencintai abang selama hayat ayang..perghh rase cam jiwang plak dahh... thanks a lot sayanggg... i love you... and i miss you.... cepat-cepat laa balik Malaysia... !!

 

Posted by: Sue Rosli



i alwys b wit u...

 

Posted by: Sue Rosli



cayang musyokk nieh....

 

Posted by: Sue Rosli


pengkritik:

''selekeh jee...''

''bilik pun selerak... ada hati nak kawin...''

''nampak macam teh ais jee tergantung kat pintu tu.....sedapnyeee...''

''sampah pun dah bertimbun..tak reti buang ker...''

mangsa kritik:

'' suke ati aku la mangkukk....!!!''

 

Posted by: Sue Rosli

yeee haaa... orang takde..leh tido kat ofis... tapi meja penuh ngan keje...takleh tido melainkan dibawah mejaa.... huhu..mari buat kerjaaa...




keje banyak pun sempat nak posing lagi..huu...ape la nasib aku dapat keje camni...iskhh.. sape2 yang nak bukak kampeni tuuuu...yang memerlukan Qs, sile la hire saya...ada expiriyenn hampir 8 bulan dalam bidang kire-kire nie... bleh wat taking off,claim,v.o, dan macam-macam yang berkaitan ngan ukur bahan... soh buat teh..mintah maaf...kurang manis sikit...




dah...kalau ari-ari bertimbun keje camni...bleh kene kencing manis nie....









hari yang bosan..  

Posted by: Sue Rosli

Pagi...

sempat lagi aku posing sebelum pegi keje...

 

Posted by: Sue Rosli


kESengalan dikala kesunyian....

Wajah kesayanganku...  

Posted by: Sue Rosli


Dah tentu la ni muka aku..takder terselit walaupun satu wajah fasha sandha dalam niee...kwangg..kwangg... hee.. kalau rajin kire la ader bape patern.. semua tentang aku., happy, sedih, boring, sengal, tension sume de dalam ni.. bersyukur aku dapat muke comel cam ni..hahahah...perasan!!! tapi alhamdulillah.. cukup sifat aku.. kecantikan semulajadi datangnyer dari hati..bukan dari raut wajah yang boleh menggambarkan sejuta emosi.. seputih mane pun wajah seseorang tetapi kalau dah hati tu busuk... tetap nampak buruk kan.. Hati yang ikhlas suci dan murni, secacat mane pun rupe seseorang tapi tetap dipandang indah.. ibarat pepatah ciptaan karam singh walia.. ibarat tanam tebu..takkan peria yang tumbuh... hmmm?????? ape kene mengena ntah..main bedalll jee...

 

Posted by: Sue Rosli



  • Sue
  • Penang
  • Qs
  • Olay,Silky Girl,Maybelline,NutriMetics,Loreal
  • Channel,FCUK,Clavin Klien,Elizabeth Arden,Lancome,Paris Hilton, Egyptian Potion
  • Channel,Cael Deon, Burberry, Converse, Fila, Beg cap ayam
  • Vincci,Cael Deon, Carlo Rino, Essarli, Kasut cap ayam
  • Yamaha Ego plat Perak Kaler ijau katak pisang design Bintang
  • Nokia Navigator 6210 cayang bagi..heee..
  • HP compaq presario ****
  • Hati yang ikhlas
  • Lovely
  • Simply
  • Kiyut ..lalala..
  • Macam dah gemuk...

 

Posted by: Sue Rosli



Kat Penang..malam ni kiteorang dari Ipoh..bercadang nak g makan kat Parit Buntar...(Gile tak kiteorang)... mmg suke wat sengal seko-seko.. last-last..sampai kat kedai yang dituju...tutup pulakkk... haa..time-tu ape lagi..maca-macam ide merapu dikala perut berdangdut... ade yang ajak g makan kat tepen laa..pastu leh g melawat kawan-kawan diorang kat zoo tu...(bukan kawan-kawan aku)... ade yang jak g patah balik makan kat Benteng (kawasan top kat Taman cempaka- 200m dari rumah kiteorang).. dan ader yang jak g mkn kat Teluk Intan... huhu..dan tetiba keluarlah idea seorang manusia nie..ajak g makan char koey tiaw kat penang..dan tanpa memikirkan tentang jarak perjalanan,masa, kos minyak dan tol.. kami..pelajar-pelajar diploma kejuruteraan awam yang sangat bijak dan pandai-pandai belaka trus berkata..." JOM!!!!".. 4 buah keta..kancil,satria,waja dan myvi... sume hak milik persendirian..maka..bergeraklah kiteorang kearah sungai dua,penang.. jam 12 lebih sampai..makan kenyang-kenyang...masuk pulau pulak..dah kul 2 time tu... lepak kat gurney... posing-posing...ngumpat-ngumpat..lompat-lompat.. dan macam-macam perkara dihabiskan bersama seramai lebih kurang 15 orang... sumenyer kami...team futsal yang best pun kami... dah selesai perkara-perkara tadi..mata masing-masing dah layu jer...memikirkan perjalanan masih jauh..kami bergerak pulang jam 5 lebih... setiap perhentian kiteorang brenti rasenyer... nak terkencing laa...nak itu laa..nak ini laa... hmm..layan karenah kawan-kawan... dan rasenyer kiteorang sampai ipoh kul 7 pagi..balik jalan sunyi pun lambat sampai jugak... mate ngantuk niee....balik jer trus salin baju dan tidoo.....sampai petang.. dan aku dapat maklumat...budak-budak laki...terus sambung lepak minum dan sarapan kat nasmir sampai tengah hari... gilee....tu crite nye....kisah kehidupan mase belajar...nak ilang tension la kununnnn....pirahhh!!

Aku...  

Posted by: Sue Rosli

Ini aku.....

  • seorang yang sangat sensitif
  • suke sangat kacau orang
  • boleh tahan tekanan tapi tak boleh terlebih sangat..
  • sangat tak suke kalau benda yang dikongsi tapi tak dijaga..
  • suke buat hal sendiri..
  • peramah ke..??

 

Posted by: Sue Rosli



Kaki dan Bayang-bayang..

ape kaitan antara dua item yang sangat tak best untuk dihidu ni... menghidu bayang-bayang yang takde bau dan menghidu kaki yang busuk..sangat berbedaaa... tapi kaki aku wangiii...heee...

 

Posted by: Sue Rosli



Team futsal .. 2008 yang best...kamilah juara...cewaahhh...juara sepak tiang... DKA 5/6B yang sangat best..miss sangat kat korang... ape dahjadi kat seko-seko manusia kat dalam gambo ni erk...

 

Posted by: Sue Rosli



laaa...nape nie..tak ready lagi rupenyerr... tapi aku suke..ni baru natural...terkantoi la plak susunan gigi aku tu...berteraboooo... lantak laaa..haa.. yang sebelah aku tu kakngah... sebelah lagi tu adik aku...depan aku mak ngan abah laaa... aku sayangg sangat kat diorang...muahkss...muahksss..!!!

 

Posted by: Sue Rosli


Sape la plak mamat nie erkkh...
Khairul nizam... huhuuu...
Die ni ustat ... tapi bukan ustat.. Hmmm...?? hehe..sape kenal tau laaaa.....

 

Posted by: Sue Rosli




Laaa... tak abes-abes nak posing dalam ladang teh nie...ape yang best agaknye... hehe..best tau sebenarnye duk dalam nie...sejuk jer sambil mengunyah daun teh..cehhh...macam la sedap... waktu ni nak turun dari Boh sungei Palas , pastu singgah kejap kat sini sebab aku rasa view nye agak menarik untuk berposingan disini..heee... tak caye...tengok arr...pucat abes muke aku time nie..... sejukkk.... (yerrr keerrr)...

 

Posted by: Sue Rosli



hari nie...6 Februari 2009...maka lahirlah blog aku secara tak rasmi nie..saje suke-suke...HuHuuu... Assalamualaikum...dan salam sejahtera... aku,... Syuhada...bermaksud..para Syahidin..orang-orang yang mulia disisi Allah..InsyaAllah..Amin... Lahir tahun 1985 pada bulan Ogos a.k.a bulan kemerdekaan bagi rakyat Malaysia..dan pada hari Rabu bersamaan 28hb orang putih.. bukan aku yang orang putih...haribulan tu jer...aku orang melayu...Malay girl yang normal...yang selalu menghabiskan mase nyer depan komputer buat kerja sebab nak cari duit...nak cari duit...nak cari duittt... sekarang sume benda nak guna duit...kerja aku sebagai juruukur bahan kat sebuah syarikat kontraktor kelas A kat Penang nie.. idup sorang2 kat sini..siang keje balik malam...tapi tak la lewat sangat... malam plak rehat tengok tv sampai tertido..and sooo..go on macam biasa untuk hari-hari yang seterusnya..sampai bila aku pun tak tau.... macam takder life kan... wat keje same jer... huhu..merungut nieehh... memang bosan keje nieh... kadang-kadang terpikir gak...kan best keje rilekkkk jer...cukup bulan duit masukk.... (terpikir nak jadi security guard)..tapi kalau guard yang bace nie mesti die cakap...'' bosan keje guard...asyik duduk sajeee jer..orang datang nak merompak baru boleh berlari-lari keluar peluh''... hmm..masing-masing punya job...lantak lahh...bersyukur jer ape yang ada.... (waHHhh...).. nak carik keje lain.. tapi skarang susah nak dapat kerja...tambah aku yang pompuan nie...blaja kejuruteraan awam... bukan senag nak dapat keje bahagian civil nie...asyik nak hired lelaki jer... merungut laaggiii.... ok laa... nak mandi jap...bising dah orang tu...mandi lewat-lewat ni tak bagus... tapi mandi time sejuk-sejuk nie..bagus gak..boleh menurun kan tekanan darah...calm... yang mana tertekan kerja..elok mandi air sejuk...tenang je...ok... jumpe lagi dalam nex episudddd... muahkss.!!


Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget