About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

shopping!~  

Posted by: Sue Rosli

shopping.... satu word yg aku paling suka dalam dunia..lagi2 bila bukan guna duit aku..heee... lev..lev.... ari ahad yakni 10/10/10.. ari aku ng hasben bertungkus lumus menggores kad kedit selepas dah dapat tgk baby kiteorg pada hari sabtu semalamnye.. mane taknye.. nak g shopping b4 tu asyik duk nampak baju baby girl jer..kang g beli...dapat anak laki...dah rugiii...tul tak...??? tapi nasib bek la tak g beli sbb baby kiteorg lepas scan 3d terkeluar plak dienye tuutttt.... bulat n kiutt lagi... heheh..baby boy laaa..!!~huhuhu...

Berbalik pada kisah shopping menyoping ni... mmg sangat seronok n aku tgk daddy die lagi xcited dari aku.... ngalahkan mummy lagi... hehehhe..takpelah daddy,... anak daddy kan..!!~ gipun daddy yg nak bayarkan.. hehehhe.... kiteorg kuar umah lepas zohor.. dalam kul 1.30 gitu...g shopping kat jusco bukit tinggi,klang... sampai sane dlm kul 2 lebih gak la lepas pusing2 carik parking....jusco lak kan ade sale barang baby sampai 10/10/10.. so aritu la last pun lau nak shopping barang2 penting baby...especially baju,pampers n keperluan lain....sale pun cam tak sale jugak..tau2 je la barang baby ni walaupun kecik..tp mahal ngalahkan baju org dewasa gak.... sepasang baju pun dah lebih kurang rm20-rm40...hmmm...hairan jugak aku bile tgk baju2 baby ni kebanyakkannye warna putih,biru n pink.... pink lau anak laki aku elakkan la kan... nak taknak kene gak laa amek kale biru tu n putih.... ade la jugak kale maler lain tp tak banyak cam kale biru n putih... nape erkkk..??? hehehhe....

Seronok jugak pilih2 baju baby ni... pastu plak sebelah baju baby tu...baju mummy plak.... kite dah melarat sampai sebelah..tp daddy die duk bz pilih baju baby lagi.. hehehhe..tu la bile dapat mummy n daddy yg suke shopping ni...esok anak mesti suke shopping cam kiteorg... hahaha.... lepas selesai shopping barang baby, barang mummy n keperluan baby..baru la terasa nak tgk jam.... mak haiiii!! dah kul 8pm upenyer...aku tak lunch pun tadi... sian baby mummy....;( pe lagi....terus g kaunter n tett...tettt..tetttt.... siap daddy...!! bayooooo!!!! hahahha.... tu pun baru separuh je dpt.... ade lagi separuh.... bile nak sambung lagi erkkk daddy...???

pasni shopping beli barang beso2 plak.... baju dah terlebih cukup da pun.... sampai 24 pasang...huhuhu....

ma baby pic..!~ 3d !!~  

Posted by: Sue Rosli











last saturday.....aku ng encik hasben g wat 3d 4d scan kat clinic somewhere in Sunway... not bad la die nye serv... murah pun murah... tu pun sbb aku wat appt ng sonografer tu dlm fesbuk..lau walk in die cas rm150.. hehehe...lau wat appt just bayar rm90 je... sonok gile aku tgk baby aku ni.... kiutt sangat... n trus dah dpt komfom jantina die... he's a boy!!! hoyeeyyy!!! geng ng daddy die arr nanti tgk bolaa... aku jugak frust tak dpt tgk drama... huhuhuhu..takpe laa...anakk!!








ni nak share sket pic2 yg dpt snap mase wat scan aritu.. hehehhe.... love it so much..!! tenkiu miss sonografeerrrrrr!! hahahah








i love my baby!! n oso my hasben.... muahhh!!








lagi cerita pasal baby...!!~  

Posted by: Sue Rosli

huhuhuh... skang ni aku dah pun masuk ke alam 'ready to deliver'... dah masuk 3rd trimester da pun... minggu ni genap 31 minggu... huhuhu..maknanye tak lama lagi lah baby ni nak kuar yer.... lalala....

macam2 dah perubahan kat body aku yg dulu ni kurus ala2 model tak siap... yg ketara dah tentula perut aku ni dah memboyot... leh men laga2 peru kat encik hasben... hahahha...opsss!! sowwwyyyy.... bile perut dah start membeso dan beso dan besoo lagi ni mule la macam2 hal lain plak timbul.... baju dah tentu2 tetiap minggu kene beli... makin lame makin beso baju yg ade dlm closet tu...lau dulu shopping je beli baju kecik2... heheheh... skang shopping beli yg besar2 jee...lau boleh nak beli baju lagi beso sbb pakai baju ketat time perut boyot ni rase buruk beno penampilannye... kekekke... bile time shopping plak...lau dulu jalan leh arr catwalk... skang ni jgn harap... cam pinggu pun ade.. huhuh..lau letak pinggu kat sebelah..saing sekali... mesti org igt cam anak beranak.. hahaha.. tp tu laa..shopping nye pasal..ku gagahi juge...walau kaki ni dah menggeletar cam parkinson je...dah...sangat merepek..!!!

cakap pasal bersalin plak... huhuh...serammm....tp nak watcamne..dah nak anak..kene la bersalin... mane leh men amek je anak sesuka ati...gipun...camne nak ade pengalaman lau tak mencuba sesuatu yg tak penah kite cube.. kekekke.... tah ape2 je ayat... (tetibe dengar mesin basuh dah bunyi..menandakan aku kene g sidai baju skang).....

sambung.....

aku plan nak bersalin kat KL ni jer... pastu berpantang kat ipoh... n b4 bersalin tu...dah tentu2 aku kene import mak aku dr kampung duk ng aku..n mak aku pun oke jerkk... sbbnye...encik hasben yg suruh...die takut arr tu...tatau nak wat ape.. kkekekeke...plan aku nak bersalin kat UMRA...ospital swasta...org ckp tempat ni bagus n serv pun oke.... murah pun murah..takpe...kite cube..ade rezeki anak num 2 nanti..kite try tempat len plak... kan..kan...
b4 ni pun aku dah survey2 ospital mana yg ade wat delivery ... so...untuk yg pertama ni kite try umra dulu.... huhuu

pape pun..doakan le aku nanti selamat melahirkan baby sulung ni ye kawan2.... (nada ketakutan)...

mula update!~  

Posted by: Sue Rosli

weiii...!!! sebulan sekali pon payah nak update blog... org nak blogging...die pun sebokkkk nak blog jugakkk... hahahaha....!!~


Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget