About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

My Wedding..  

Posted by: Sue Rosli

waaaaaaaaaaaaaaaa..................

malas betul nak update blog nieh....

 

Posted by: Sue Rosli

45 days to GO!!

Arggghh.. makin ari makin serabut lak kepale wutak aku nieh..! hehehe..tapi actually seronok pown ade...serabut dowhh perasaan niehh.. takpe.. brape ari jer nak serabut pown kan..kan..kan...

actually macam2 nak kene siapkan walaupun aku rase tarikh kawen aku tu lambat lagi.. tapi mak aku banyak kali cakap kat aku.. jgn pikiaq lambat jaaa.. pejam celik pejam celik terbeliak tertutup..dah tinggal sikit mase tu.. huhuhuuu... takot2...

tapi takpe arggh.. aku dah buat sikit...lame2 kite tak sedar la bende yang kite dah setelkan tu kan...

ok... aku senaraikan la ape yang penting....


kerja-kerja membooking antaranya...

* catering....aku hired cik norina sebelah umah aku wat..dia masak sedap...
* canopy.....laki cik norina ade..
* Pelamin,meja makan pengantin,bilik pengantin............aku soh wati buat..dia ade butik
pengantin
* Baju Sanding belah umah aku............amek kat kedai wati jugak..
* mekap......wati jugak watkkan...
* photografer..........ape guna kazen aku yg ensem tu... hehehe..abg wan..tenkiu yerrkkkk...
* kompang....dah soh budak2 sekolah tu berlatih lagu rock kapak guna alunan kompang, huhuu....
* PA system.. dah cakap kat sedare cik nah... tak leh nak kompom lagi... tapi rasenye dah kot..

Ape lagi erkk yang aku tertinggal.... rasenye sume dah kot....

Kat sini aku senaraikan barang2 yang aku dah prepared untuk wedding nanti....antaranya:

* Bunga teloq depan pelamin... Checked!
* Bunga teloq sebagai hantaran....Checked!
* Bunga teloq nak buh dlm beg VIP....Checked!
Bunga teloq sume dah setel.... teloq ja tak beli lagiii.... hehehe..awal lagii kannn..

*doorgift untuk tetamu... aku beli bakul mengkuang bagi kat korang.. mahal taw... aku siap deco untuk korang lagi..special niehh... hehehhehe...pun dah siap! checked!!

Barang untuk hantaran plak...


* bekas hantaran....9 bekas....(mati aku.....sume beli...)..bunga telur ng sirih junjung lain crita...
* barang hantaran.....antaranya...
***kasut n stokin ucuk!
***set perfume sebab cayang ni ucuk... heheheh..jgn ma'ahh..
***set penjagaan diri..sbb cayang tak reti jaga diri.. kih..kih..kihhhhh....aiipp jgn marahhh lg..
***suit baju melayu...
***Al-quran...nanti kite bace al-quran same2 pas semayang erkk.. heeee
***sejadah... simbolik niee... heheheh
***Cup cakes... cute taw...
***kuih bahulu bentuk ikan yg besyoooo... dap ehhh..
***kek coklat..cyg suke tak..??
lagi 2 hantaran ialah bunga telor sepahar...n sirih junjung....

ni antara hantaran yang aku nak bagi kat hubby aku laa... wahhh..hubby tuu..lom lagi lahhh!..heheheh...

hmm..ape lagi yang aku tak buat erkk...OOOPPPPPSS!!!

* borang nikah.... dah siap isi dah... tunggu cyg nyer surat akuan bujang... ishkk..lambatnyer bagi.. nape..majikan tanak sain erkkk... hehehehhe...


oke...setel senarai... ade lagi tak yg miss...????


Aku NAk KaWen!!!! ;)  

Posted by: Sue Rosli




100 things abou Sue!  

Posted by: Sue Rosli

1. Last beverage:

Soya..ari-ari minum soya...nak bagi putih la kununn... heee

2. Last phone call:
Fazrul Zahari... kul 3.25pm

3. Last text message :
Abg aku.. nak bgtau dia g berbuka kat port klang..

4. Last song you listened to:
Terima Kasih cinta by Afgan..

5. Last time you cried:
Bulan lepas kot..gaduh ng abg..ngehhhh..stupid hal!


HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice:
Pernah.. More than twice. Dulu r.. Sekarang da jadi tunang orang...

7. Been cheated on:
Pernah jugak... Dah, jgn tanya lagik..

8. Kissed someone & regretted it:
Kiss? Ish.. Gila! Mana boleh bagitau..

9. Lost someone special:
OF COURSE!

10. Been depressed:
YES!

11. Been drunk and threw up:
Pernah! Pernah!
Dulu aku minum Air Cap Badak, pastu aku overdose..
Cis.. Tak puas ati aku.. Siyes beb.. Ni citer betul ni..


LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. -- Black
13. -- White
14. -- Pink


THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend:
Yes! Mostly yang baru ni dlm fesbuk..

17. Laughed until you cried:
Yes! Korang layan Spontan kat Astro.. Giler dow citer tu..

18. Met someone who changed you:
Not yet.. Maybe u can help me?

19. Found out who your true friends were:
Yes & No

20. Found out someone was talking about you:
YES! Ada sorang makcik tu boleh plak bebual dgn member dia cakap nak jadikan aku calon menantu.
Ish.. Malu aku..

21. Kissed anyone on your friend's list:
Tanya kat diorg la.. *malu*

22. How many people on your friends list do you know in real life:
ermmm.. half of them.. i think..

23. How many kids do you want?:
Ikut kemampuan... *huahuahua!!!* sorang pon dah sakit kepala kottt...

24. Do you have any pets:
Ada! Ada! Ada 1 , nyusahkan idup jee. ...

25. Do you want to change your name:
Tak pernah pulak aku terpikir...dah sedap dah nama aku..maksud pun sedap...heee

26. What did you do for your last birthday:
Nop... :(

27. What time did you wake up today:
Rahasia.. Tak boleh cakap kat korang.. Nanti korang bitau calon-calon mak mertua aku nanti.

28. What were you doing at midnight last night:
Fesbuk..fesbuk..lagi cari masalah laptop aku ni..heran..takleh bukak ie...!

29. Name something you CANNOT wait for:
Makan.. Esp. makanan yang sedap-sedap..

30. Last time you saw your Mother:
baru 2 minit lepas...yuhuuuu mak buat ape tuuu!??

31. What is one thing you wish you could change about your life:
Aku nak jadik anak yang paling baik pernah ada dalam muka bumi ni..InsyaAllah

32. What are you listening to right now :
Lagu peterpan! ape tajuk ntah..dengoo je...

33. Have you ever talked to a person named Tom :
Tom..?? tom tom bak makyong dedekkk....

34. What's getting on your nerves right now:
Orang yang belum bayar payment aku.
Jgn sampai aku marah dalam bahasa Jawa..

35. Most visited webpage:
Sudah gaharu, cendana puler,
Facebook ler!!!

36. Whats your real name:
Ehem.. Ehem..
Duli Yang Maha Mulia Tuanku Puteri Syuhada Ibni Tuanku Rosli........................

37. Nicknames:
Soalan paling malas aku nak jawab ni.. Mesti ada yang gelak bila aku bagitau..
Si Comel
Apa gelak2?!!

38. Relationship Status:
Tunang org..Mohd KhairulNizam!! .

39. Zodiac sign:
Virgo <-- Ikan duyung yg cun..aku la tu..heeee
40. Male or female? :
Female laaaa!

41. Primary School? :
Sekolah Kebangsaan Jelapang,Ipoh

42. Secondary School? :
SMK Sultan Idris Shah, SMTeknik Gerik


43. High school/college? :
Politeknik Kulim,Kedah,
Politeknik Ungku Omar, Ipoh Perak

44. Hair colour:
Black

45. Long or short:
Longggggggggg....

46. Height:
156 cm Pendekk jerr...

47. Do you have a crush on someone? :
Yes! *gedik*

48: What do you like about yourself?:
Ehem.. Ehem..
Weh! Apa buat muka macam tuh? Tunggu aku abis cakap r..
Everything la.. Alhamdulillah..

49. Piercings:
subang telingaaa...

50. Tattoos:
Maybe... Dalam photoshop..
nauzubillahhh!!

51. Righty or lefty:
Depends..
Kalau nak menulis, kanan. Makan, kanan.
Yang kiri, korang paham-paham sendiri r.. Esp nak kidal orang.


FIRSTS :
52. First surgery:
Tak Penah lagii rasenyeee... heee

53. First piercing:
Telinga jee

54. First best friend:
Tak ingat daaa...

55. First sport you joined:
Hahahaha!!!
Lumba basikal tiga roda kot..


56. First vacation:
Travelling around Penang dgn Family..
Masa kecik2 dulu..

58. First pair of trainers:
Aku tak ingat sangat la namanya.
Tapi masa tu darjah 6 kot..


RIGHT NOW
59. Eating:
Takda benda yg boleh nak makan..Puasa...Japg laa

60. Drinking:
Japg laa..kan posa....Cendol!

61. I'm about to:
...answer these question

62. Listening to:
bunyi keyboard yang sedang di taip.

63. Waiting on:
Buka puasa timee....laparrrrrrrrr


OUR FUTURE :

64. Want kids?:
Mestilaaa...aku nak zuriat..

65. Get Married?:
InsyaAllah..tak lame dah....

66. Career?:
Penganggur wat mase ni....tapi before ni keje sebagai QS...

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes:
Both..


68. Hugs or kisses:
Masya-Allah...
Ni dua nikmat tuhan ni. Tak elok pisahkan.. Amik dua-dua sekali...
*berkhutbah sambil baru nak pakai tudung..*hehehhe

69. Shorter or taller:
Tgk keadaan r.. Berat soalan ni.. Berat..
(padahal takda idea nak jawab..)

70. Older or Younger:
Ni pun payah jugak nak buat decision nih..
Yang tua berpengalaman..
Yang muda... Ah.. Tak boleh nak jawab r..

71. Romantic or spontaneous:
ngehhh..lagi mau tanyee....

72. Nice stomach or nice arms:
Korang bayangkan aku gemuk??!!
Perghh... Mesti aku cun siot..!!
Aku pilih both..

73. Sensitive or loud:
Huu.. Ni da masuk teknikal da ni..
Err.. Ni nak tanya pasal ISO ke nak tanya apa eh??

74. Hook-up or relationship:
Kalau tak hook-up, macam mana nak ada relationshipkan?
(jawapan org yang tgh kesepian mmg macam ni..)

75. Trouble maker or hesitant:
Peace maker r beb..


HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger:
Pernah. Sekali.. Saper eh nama stranger tu.. Tapi dia yang kiss aku r...
Bradd pitt kalau aku tak silap.. Masa tu dalam mimpi kot kalau tak silap..

77. Drank hard liquor:
Pergh.. Rugi tu nak minum liquor..
Gua guna benda ni selalu bila spray helmet..

78. Lost glasses/contacts:
Jangan kata hilang, patah pun pernah...

79. Sex on first date:
Sex? Penah.. SEXa nya aku nak control cun masa tuh..hahahha pikir lain lagiii!

80. Broken someone's heart:
Huh! Bukan takat hati jer. Kaki pun aku penah patahkan..
Blum citer pasal patah gigi lagi ni..

82. Been arrested:
Lalalalalala~


83. Turned someone down:
Down? Upside down pun penah...
Nak buat macam mana. Terpaksa...

84. Cried when someone died:
Jangan tanya

85. Fallen for a friend?:
Lalalalalaa~ Eh, tgk bintang tu...


DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: yes
87. Miracles: yes
88. Love at first sight: yes
89. Heaven: yes
90. Santa Claus: Santa Claus - no, Santan -yes.
91. Kiss on the first date : Pergh.. Kalau aku dapat buat ni mesti aku terer giler kan?
92. Angels: yes


ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time?:
Pernah pernah!
(tolong inform kat bakal mak mertua aku tau..)

95. Did you sing today?:
Berzanji tu kira nyanyi kan? Yes je la..

96. Ever cheated on somebody?:
Err.. Err..

97. If you could go back in time, how far would you go?:
Aiseh.. mana pulak calender ni...
Pinjam calender sat!

98. If you could pick a day from last year and relive it, what day would it be? :
ntah laa...no komen...byk bende nak buat

99. Are you afraid of falling in love?:
Agak takut la...
Kenapa? Sibuk je nak tau... *jelingan tajam, manja & menggoda*

100. Posting this as 100 truths?:
Eh, nak kena pos ke mana pulak ni??
Malas r.. Pejabat Pos da tutup da ni..
Esok siang puasa.. Nanti aku haus nanti kalau main panas..

hahhahaha...!

 

Posted by: Sue Rosli

SALAM AIDILFITRI UNTUK SEMUA

Conflakes Coklat  

Posted by: Sue Rosli



Ahhaa... setelah berbuka... aku mulakan resepi kuih ghaye yg kedua...

cornflake coklat...ker.. coklat cornplake... lebih kurang la tu... aku dapat resepi ni dr kawan aku...cik nisya... tak tau la aku buat ni same rupa dan bentuk serta rase yg macam dia buat..hehehhehehehheh...

bahan-bahan:

cornflake...kotak yg percuma 50gm jugak..hehehhe... cooking coklat.. mentega... gula sikit... kismis... color rice...

same jer macam buat cornlake madu...

cairkan coklat ng mentega...buh gula sikit kalau rase coklat tu pahit sgt... pastu bila dan cair.. gaulkan kismis ng cornflake tadi sampai sebati..masuk dlm cup...

siap!!...

hehehhe...sedap jugak aku buat niii...!!

Aktiviti petang Jumaat...  

Posted by: Sue Rosli

Hari Khamis... macam hari-hari biase laa..boring...tetiap petang layan tenet jer...teringin plak nak buat kuih raye.. hmm..sembang-sembang ng adik aku.. buat kuih yg senang sudah.. petang tu jugak kami keluar g beli barang nak buat kuih rayer... abes dekat RM60 jugak laa... time tu cakap kat adik.. ''kalau tak sedap..rugiiiiii je..'' ... heheh . balik tu dengan semangat berkobar-kobar nak buat kue.. tapi hampehhhhh... malas jugak...

Last-last..petang Jumaat yg indah jugak start buat.. heheh,,, hasilnyaa... agak cemerlang laa...

Petang tu aku buat cornflakes madu... aku di bantu adik aku yg last tu... slow sgt wat keje.. ekekekke....
senang je nak buat.. bahan-bahan nak buat:

- sekotak cornflake yang percuma 50gm...(ada resepi kat belakang kotak..hehehe)

-mentega.. aku guna 250gm

-gula...satu cawan teh..<-- cawannnn.... bukan sudu taw.!!

-madu...10 sudu besar....



gerun kan...tgk cam manesss jerr... hehhehe

cara-cara nak buat plak...

aku cairkan mentega tadi...pastu dengan gulaa... kacau sampai larut...pastu masuk madu... agak2 dah pekat..tutup api... tadi masa gaul tu api kena la kecik.. nanti kering plakk..hanguss nanti...

dah tutup api tu... tgu kejap bg sejuk tapi jgn terlalu lama sangat nanti gula tu beku plak...
agak2 dah sejuk gaul dengan cornflake tadi...bila dah sebati...masukkan cornflake tu dlm cup.. suka ati la cup corak ape or kaler ape.. asal happy sudah... pastu kalau nak bg lawa letak la coloured rice ker..manik2 ker.. suke ati ampaa!!... pastu bg dia sejuk n gula tu beku..(jgn masuk lam peti ais plak...) agak2 dalam 10 minit tu..simpan dlm bekas kedap udara... nanti masuk angin plakk...

oke ye puan2... hehehe..selamat mencuba..!! ( tak sedap jgn marah aku.... aku pun ikut buku resepi.. aku buat sedap ..) ehehhehe...

 

Posted by: Sue Rosli

video

Kepada kawan-kawan...
aku wakilkan orang diatas memberi ucapan....!!

hahahha...

gurau jerkk...
k..aku ucapakan
Selamat hari raya...

Maaf Zahir Batin...

 

Posted by: Sue Rosli

Mohd Khairulnizam Bin Abdul Khair

Syuhada Binti Rosli


Doakan kami bahagia sepanjang hayat kami, Limpahkan kami rezeki yang halal, dan keluarga sempurna yang aman dan bahagia selamanya,
Amin...

MAKAn-MakaN  

Posted by: Sue Rosli

CUBA JANGAN TAK CUBA TAU….. SEDAP-SEDAP NIH

SAMBAL SOTONG

Bahan-bahan

1 kg sotong
1 labu bawang besar [mayang/hiriskan]
1/2 cawan jus asam jawa
3 s/b sos tomato
garam
gula minyak

Bahan kisar
20 biji cili kering
5 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 cm belacan

Cara Memasak

1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan kisar sehingga garing dan naik minyak.
2. Masukkan jus asam jawa dan sos tomato. Kacau rata.
3. Masukkan gula dan garam, dan masakkan sehingga naik minyak dan pekat.
4. Masukkan sotong dan bawang besar. Kacau rata.
5. Biarkan sebentar supaya sotong masak dan bawang agak layu. Tutup api.
6. Hidangkan dengan nasi biasa atau nasi lemak.

MASAK LEMAK SIPUT SEDUT

Bahan-bahan

Bahan A
1 kg siput sedut [potong belakangnya..basuh dan toskan]
2 cawan santan cair ]
2 santan pekat ] 1 biji kelapa
1 biji ubi keladi [potong kecil dan rebus...dan toskan]
1 helai daun kunyit [koyakkan]

Bahan Mesin
20 tangkai cili api (ikut pedas)
3 ulas bawang kecil
garam
serbuk kunyit

Cara Memasak

1. Masukkan semua bahan kecuali santan pekat dalam periuk dan didehkan perlahan-laha sehingga mendideh.
2. Masukkan santan pekat dan biarkan mendideh sekali lagi.
3. Angkat dan hidangkan bersama nasi putih.

SWEET-SOUR KETAM

Bahan-bahan

4 ekor ketam [potong 2 dan bersihkan]
3 s/b minyak masak
3 s/besar sos cili
6 s/b sos tomato
1 cawan air
1 s/k garam
1 s/b gula
1/2 cawan nenas - jika suka [dipotong dadu]
2 biji tomato [dibelah]
1 biji telur [pukul sikit]
1 pokok daun bawang [mayang 1 inci]

Bahan hiris
2 ulas bawang putih
1 labu bawang besar

Cara Memasak

1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan hiris sehingga wangi.
2. Masukkan air, sos cili, sos tomato dan ketam. Biarkan mendideh.
3. Masukkan garam dan gula sedikit.
4. Masukkan telur dan kacau sikit. Biarkan mendideh.
5. Masukkan buah tomato dan nenas dan kacau rata.
6. Bila dah nampak pekat masukkan daun bawang dan angkat.
7. Masukkan dalam pinggan besar..

Sambal Udang & Petai

Bahan-bahan

500 gm udang [buangkan kulit dan bersihkan]
30 biji buah petai
1 labu bawang besar [potong gelang]
½ cawan jus asam jawa
3 s/b sos tomato
Minyak
Garam
Gula

Bahan Mesin
20 tangkai cili kering
10 biji bawang merah
2 ulas bawang putih

Cara Memasak

1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mesin sehingga naik minyak.
2. Masukkan jus asam jawa dan sos tomato. Kacau rata dn biarkan sehingga naik minyak.
3. Masukkan udang, petai , bawang besar dan garam serta sedikit gula. Masakkan sehingga pekat dengan api kecil.
4. Bila dah nampak pekat boleh tutup api dan masukkan dalam mangkuk hidangan.

SIAKAP SWEET SOUR

Bahan-bahan

1 ekor ikan siakap [dibersihkan dan kelarkan]
garam dan kunyit

Bahan untuk sos:
5 ulas bawang merah (dimayang)
3 ulas bawang putih (dimayang)
1 cm halia (dihiris halus)
1/2 cawan sos tomato
3 sudu besar sos cili
2 biji cili merah (dipotong nipis)
1/2 cawan air.
1 biji tomato (belah 6)
1 pokok daun bawang & daun sup (potong pendek)
Garam dan gula secukup rasa
minyak

Cara Memasak

1. Ikan dilumurkan garam dan kunyit. Gorengkan sehingga garing.
Terbalikkan dua2 belah supaya masak rata.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, baw. putih dan halia.
3. Apabila wangi masukkan sos tomato, sos cili dan air.
4. Masukkan juga cili potong, garam dan gula.
5. Setelah kuat pekat, tuangkan ke atas ikan siakap yang digorengkan tadi.
6. Hiaskan dgn daun sup & bawang dan hidangkan bersama nasi putih dan juga lauk lain.

AYAM PERCIK LADA HITAM

Bahan-bahan

1 ekor ayam [belah 4]
2 cawan santan [1 biji kelapa]
1 batang serai [ketuk]
3 keping asam keping
garam

Bahan Mesin
1 s/b lada hitam
5 tangkai ciliapi
5 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
5 cm halia
2 cm lengkuas
2 cm kunyit
3 batang serai

Cara Memasak

1. Bersihkan ayam.
2. Masukkkan semua bahan dalam kuali dan biarkan mendideh.
3. Keluarkan ayam dan masukkan dalam loyang.
4. Bakar dalam oven pada suhu 200'C selama 20 minit [gunakan api atas]
5. Masskkan kuah yg lebihan sehinga agak pekat.
6. Bila ayam telah garing boleh hidangkan dengan kuahnya

SUP TULANG ala MAMAK

Bahan-bahan

1 kg tulang
2 s/b minyak makan
3 s/b rempah sup/kurma [bancuh dgn air sikit]
4 biji kentang [belah 4]
1 batang carrot [potong kecil]
1 pokok daun sup dan daun bawang [hiriskan]
1 batang serai [ketuk]
2 biji tomato [belah 4]
garam
bawang goreng
air secukupnya

Bahan tumbuk
7 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
3 sm halia
1 s/k lada hitam

Bahan rempah tumis
1 inci kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
5 kuntum bunga cengkih
2 biji buak pelaga

Cara Memasak

1. Tulang dipotongkan kecil. Basuh dan toskan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumbuk dan rempah tumis.
3. Masukkan rempah sup/kurma, tulang, serai dan kacau rata.
4. Rebuskan sehingga daging di ulang betul-betul lembut.
5. Masukkan kentang, carrot, air dan garam. Biarkan mendideh.
6. Biarkan reneh sehingga kentang dan carrot lembut.
7. Tutup api dan masukkan tomato.
8. Masukkan dalam mangkuk hidangan dan taburkan bawang goreng dan daun sup & daun bawang.

NASI DAGING

Bahan-bahan

1 kg. daging....potong sebesar 4 inci dan rebus dgn halia sehingga lembut
6 cawan beras bathmati....bersih dan toskan
8 cawan air rebusan daging
1 cawan susu cair
3 sudu besar minyak sapi
1 tin tomato sup [500 gm tomato cincangkan]
3 susu besar rempah kurma dibancuh dgn sedikit air
2 sudu besar kismis
5 helai daun pandan ..disimpulkan
garam & gula secukup rasa

Bahan tumis
2 inci kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
5 kuntum bunga cengkih
3 kuntum buag pelaga
2 labu bawang besar ]
3 ulas bawang putih ] mayang halus atau tumbuk
1 inci halia ]

Cara Memasak

1. Panaskan minyak sapi dalam periuk Rice Cooker
2. Tumiskan bahan tumis dan dimayangkan.
3. Masukkan rempah yang dibancuh dgn sedikit air..biarkan wangi.
4. Masukkan air rebusan daging, tomato sup , susu cair dan daging...biarkan mendideh.
5. Masukkan daun pandan, garam , gula , beras dan kismis
6. Pindahkan periuk Rice Cooker dan biarkan nasi masak saperti biasa.
7. Hidangkan bersama Dalca Sayuran dan Air Asam.

 

Posted by: Sue Rosli

untuk sayang.... :)

20 cara untuk jadikan roomate anda gila!  

Posted by: Sue Rosli


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat

 

Posted by: Sue Rosli

kisah cinta kau dan aku....

kecik: hai orang sebelah...
besar: ape hai-hai... orang melayu kan... bagi salam laaa....
kecik: (siot punye jantan...) Assalamualaikumm.....awk ape khabo...?
besar: haaaa.... camtu laaa... waalaikumsalamm... sihat jerr...

moral:... kite seelok-eloknya sebagai orang Melayu beragama islam.. bagi la salam..kan lebih elokk....



Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget