About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

shopping!~  

Posted by: Sue Rosli

shopping.... satu word yg aku paling suka dalam dunia..lagi2 bila bukan guna duit aku..heee... lev..lev.... ari ahad yakni 10/10/10.. ari aku ng hasben bertungkus lumus menggores kad kedit selepas dah dapat tgk baby kiteorg pada hari sabtu semalamnye.. mane taknye.. nak g shopping b4 tu asyik duk nampak baju baby girl jer..kang g beli...dapat anak laki...dah rugiii...tul tak...??? tapi nasib bek la tak g beli sbb baby kiteorg lepas scan 3d terkeluar plak dienye tuutttt.... bulat n kiutt lagi... heheh..baby boy laaa..!!~huhuhu...

Berbalik pada kisah shopping menyoping ni... mmg sangat seronok n aku tgk daddy die lagi xcited dari aku.... ngalahkan mummy lagi... hehehhe..takpelah daddy,... anak daddy kan..!!~ gipun daddy yg nak bayarkan.. hehehhe.... kiteorg kuar umah lepas zohor.. dalam kul 1.30 gitu...g shopping kat jusco bukit tinggi,klang... sampai sane dlm kul 2 lebih gak la lepas pusing2 carik parking....jusco lak kan ade sale barang baby sampai 10/10/10.. so aritu la last pun lau nak shopping barang2 penting baby...especially baju,pampers n keperluan lain....sale pun cam tak sale jugak..tau2 je la barang baby ni walaupun kecik..tp mahal ngalahkan baju org dewasa gak.... sepasang baju pun dah lebih kurang rm20-rm40...hmmm...hairan jugak aku bile tgk baju2 baby ni kebanyakkannye warna putih,biru n pink.... pink lau anak laki aku elakkan la kan... nak taknak kene gak laa amek kale biru tu n putih.... ade la jugak kale maler lain tp tak banyak cam kale biru n putih... nape erkkk..??? hehehhe....

Seronok jugak pilih2 baju baby ni... pastu plak sebelah baju baby tu...baju mummy plak.... kite dah melarat sampai sebelah..tp daddy die duk bz pilih baju baby lagi.. hehehhe..tu la bile dapat mummy n daddy yg suke shopping ni...esok anak mesti suke shopping cam kiteorg... hahaha.... lepas selesai shopping barang baby, barang mummy n keperluan baby..baru la terasa nak tgk jam.... mak haiiii!! dah kul 8pm upenyer...aku tak lunch pun tadi... sian baby mummy....;( pe lagi....terus g kaunter n tett...tettt..tetttt.... siap daddy...!! bayooooo!!!! hahahha.... tu pun baru separuh je dpt.... ade lagi separuh.... bile nak sambung lagi erkkk daddy...???

pasni shopping beli barang beso2 plak.... baju dah terlebih cukup da pun.... sampai 24 pasang...huhuhu....

ma baby pic..!~ 3d !!~  

Posted by: Sue Rosli











last saturday.....aku ng encik hasben g wat 3d 4d scan kat clinic somewhere in Sunway... not bad la die nye serv... murah pun murah... tu pun sbb aku wat appt ng sonografer tu dlm fesbuk..lau walk in die cas rm150.. hehehe...lau wat appt just bayar rm90 je... sonok gile aku tgk baby aku ni.... kiutt sangat... n trus dah dpt komfom jantina die... he's a boy!!! hoyeeyyy!!! geng ng daddy die arr nanti tgk bolaa... aku jugak frust tak dpt tgk drama... huhuhuhu..takpe laa...anakk!!








ni nak share sket pic2 yg dpt snap mase wat scan aritu.. hehehhe.... love it so much..!! tenkiu miss sonografeerrrrrr!! hahahah








i love my baby!! n oso my hasben.... muahhh!!








lagi cerita pasal baby...!!~  

Posted by: Sue Rosli

huhuhuh... skang ni aku dah pun masuk ke alam 'ready to deliver'... dah masuk 3rd trimester da pun... minggu ni genap 31 minggu... huhuhu..maknanye tak lama lagi lah baby ni nak kuar yer.... lalala....

macam2 dah perubahan kat body aku yg dulu ni kurus ala2 model tak siap... yg ketara dah tentula perut aku ni dah memboyot... leh men laga2 peru kat encik hasben... hahahha...opsss!! sowwwyyyy.... bile perut dah start membeso dan beso dan besoo lagi ni mule la macam2 hal lain plak timbul.... baju dah tentu2 tetiap minggu kene beli... makin lame makin beso baju yg ade dlm closet tu...lau dulu shopping je beli baju kecik2... heheheh... skang shopping beli yg besar2 jee...lau boleh nak beli baju lagi beso sbb pakai baju ketat time perut boyot ni rase buruk beno penampilannye... kekekke... bile time shopping plak...lau dulu jalan leh arr catwalk... skang ni jgn harap... cam pinggu pun ade.. huhuh..lau letak pinggu kat sebelah..saing sekali... mesti org igt cam anak beranak.. hahaha.. tp tu laa..shopping nye pasal..ku gagahi juge...walau kaki ni dah menggeletar cam parkinson je...dah...sangat merepek..!!!

cakap pasal bersalin plak... huhuh...serammm....tp nak watcamne..dah nak anak..kene la bersalin... mane leh men amek je anak sesuka ati...gipun...camne nak ade pengalaman lau tak mencuba sesuatu yg tak penah kite cube.. kekekke.... tah ape2 je ayat... (tetibe dengar mesin basuh dah bunyi..menandakan aku kene g sidai baju skang).....

sambung.....

aku plan nak bersalin kat KL ni jer... pastu berpantang kat ipoh... n b4 bersalin tu...dah tentu2 aku kene import mak aku dr kampung duk ng aku..n mak aku pun oke jerkk... sbbnye...encik hasben yg suruh...die takut arr tu...tatau nak wat ape.. kkekekeke...plan aku nak bersalin kat UMRA...ospital swasta...org ckp tempat ni bagus n serv pun oke.... murah pun murah..takpe...kite cube..ade rezeki anak num 2 nanti..kite try tempat len plak... kan..kan...
b4 ni pun aku dah survey2 ospital mana yg ade wat delivery ... so...untuk yg pertama ni kite try umra dulu.... huhuu

pape pun..doakan le aku nanti selamat melahirkan baby sulung ni ye kawan2.... (nada ketakutan)...

mula update!~  

Posted by: Sue Rosli

weiii...!!! sebulan sekali pon payah nak update blog... org nak blogging...die pun sebokkkk nak blog jugakkk... hahahaha....!!~

UNGU-aku bukan pilihan hatimu  

Posted by: Sue Rosli

merepek di pagi ari.....hee  

Posted by: Sue Rosli

arini pagi2 lagi aku dah bangun menjiwangkan diri depan komputer nieh...cam taktau nak wat pe je dah dalam umah ni... rutin harian kalau ikutkan waktu ni aku tgh tido mendengkurkan diri..hehehhe...ye arr... dah takde watpe..lepas prepare sahur untuk mereka2 tu...n kemas2 ape lai aku nak wat..?? takkan nak g jogging kot pagi2 ni kan... heheheh..gile tobat lahung aku takmau... dah la tgh bawak perut ni nak suh jogging lagi ka...???? hahaha..

actually dah lame jugak aku tak mengupdatekan blog aku ni..kesian...bewak dah bercucu dalam nie...alasan aku nak bg..bz kot... kekekke... ;P...

ape aku nak luahkan kat sini erkk...?? kalau thn2 mule aku seronok dua ronok dan beronok2 dalam blogging ni..aku dah upload segala aktiviti harian aku termasuklah aku nak mandi pun aku cerita kat sini...ngehhh.. tu zaman kanak2..skang dah tak kanak2 lagi... sbb dah nak ade anak....lallala...

nak cite pasal anak pulak... baby dalam perut ni dah masuk 6 bulan semalam... tp perut aku tak beso mane pun... rase kesian plak kat baby..mesti sempit... hehhe...mummy tak bg die umah banglo...dpt apartment je sbb mummy pun duk kat apartment... heeee... tu pasal asyik nak kick jer...sampai takleh nak tido malam n pagi le... punye kuat... jantina aku tak pasti lagi sbb last scan aritu doc cakap mayb lelaki sbb dah nampak bulat anunye... huhuh...tp taktau la kan...rezeki tuhan nak bg..laki ke pompuan ke...same jer...amanah tuhan bg kene jaga....waahhh....ceramah cam ustazah plak...!~ tu pasal anak...

pasal laki plak...hahaha... sudah2 la tu... pasal laki aku cite lam diari cap pokok maple jer... rahsie...yg boleh korang taw..aku sayang sangat kat laki aku!! i love you brad pitt..!!~ ehhh... silap...!!~ i lev ustat!! muahhh!!~

sambil2 aku duk mengcreate blog merepek nieh..aku tgh layan lagu kumpulan UNGU, tajuk lagu ''aku bukan pilihan hatimu''... huhuhu...menggamit memori betul... memori ape..??? rahsie jugakkk!! hahaha...
meh layan same2...zassss...!!

Merdeka!!~  

Posted by: Sue Rosli


Arini dah 31 ogos 2010..dah 53 tahun kite merdeka...tp merdekakah kita rakyat malaysia...?? persoalan nieh..!!~ boleh jawabkan..???

OMG~!  

Posted by: Sue Rosli




layannn... learning nieh...

kisah sue,abah dan sue sue...(susu)  

Posted by: Sue Rosli

hahahaha.. arini lagi sekali aku melawat photo album aku dlm laptop nie... lagi sekali la aku nak crita yg aku tgh dilanda kesengalan yg kritikal sekarang ni... hmm..tu arr.. dah keje..g brenti...dah brenti nak kerja plak.. jadi kerja plak nak keje g carik keje len... huh!!

berbalik pada tajuk...

aku teringat kisah aku mase abes SPM dulu.. punya la boring kat umah tatau nak wat ape.. pastu mayb abah aku pun rase semak je mata die tgk aku terbongkang mengangkang depan tv tgk tv tanpa rase ingin mencari kerja kat gerik tu.. dia pon senyap2 g daftar aku join PKSN yakni nama panjangnye.. Program Khidmat Sosial Negara... ni khas untuk rremaja yg suke bersosial cam haku.. wakakaka... salah..salah... Program ni cam PLKN la jugak tapi bezanya masa je.. PLKN biasa 3 bulan.. tp PKSN 2 minggu jer...dan aku rase bertuah sbb batch aku adalah batch yg terakhir ade PKSN.. sbb nex yearnye pulak dah jadi PLKN... konsep nye same... ala-ala ketenteraan la jugak.. haaa... nak taknak dah abah aku daftar nama aku..aku terpaksa jugak pergi... sambil bawak beg AF kuar rumah diiringin hilai tawa adik2n mak aku... ciss....

dalam mase 2 minggu tu macam2 aktiviti la buat sampai lebam2 mata aku ni tak cukup tido... kene rendam dlm kolam ikan toksah cite arr...yeww..mmg kejam sungguh program tu..nak termuntah aku kalau crita balik... wekkk..wekkkkk!!! skip la crita tu.. yang aku nak crita ni...3 hari terakhir program tu..selepas balik dari program anak angkat kat kuala nerang.. trus sambung aktiviti mendaki gunung plak... perghh!! first time aku nak naik gunung ni..aku duk bayangkan camne la nanti bile dah sampai kat atas..mesti mati sebab kekurangan tenaga...!! arrghhh..ngada2 la plak...

untuk pengetahuan kowang.. abah aku ni kire ade dicontact jugak oleh trainer2 yg bengong2 sume tu sbb abah aku ni kire orang gunung jugak le... so, aku duk berharap sangat la kalau abah aku g jugak aku leh bg alasan kat abah aku kata aku tak larat naik so aku leh diketepikan untuk join hiking tu..

perghh..upenye tidak.. abah aku bersekongkol ngan diorang memaksa aku naik jugak gunung tu.. haaa..nak taknak..kene la naik jugak..

di lokasi berkumpul...

aku tgk abah aku tersengeh2 kat ujung tu.. tu nak gelakkan aku arr tu sbb aku tak penah join aktiviti2 cenggini b4 ni... hmm..suke ati abah la..kalau akak jatuh luke pengsan berdarah..abah tanggung or dukung la akak sampai kat puncak..wakakakakak.!!!
kiteorang pun berjalan la dalam group untuk ke kaki gunung...abah aku follow group aku... konon nak jage aku.. hehehehe.... blom pon sampai kaki gunung..aku dah mengah bagai nak pengsan,pitam,migrain,senggugut,sakit jantung,darah tinggi dan sebagainye...mengahhh weiii!!! abah aku gelakkan aku lagii...takpe...takpe....!! dari pagi aku berjalan...sampai la kul 7petang baru sampai kat puncak... mase dalam perjalanan tu tak payah cite la...bayangkan sendiri jer camne perangai kiteorg masing2 yg takde xprience mendaki gunung ni.. air berbotol2...peluh lagi banyak dari air yg kiteorg bekal.. yg bertudung dah tertanggal tudung..yg berbaju (lelaki) dah tertanggal baju... nasib bek takde sape tanggal suar.. ahahahah.... pacat ulat bulu takyah cite arrr... kering tekak aku...tercabot peti suara aku menjerit tgk menatang gedik2 tu... huhh!!! meremang sudah bulu2 tengkok n tiak aku ni bile menaip kisah ni.... geli..gelii!!!

kat puncak..!!

perghh!! dari pagi sampai le maghrib ni mendaki.. mmg betul tekaan aku ..aku hampir mati kekeringan tenaga..!! abah aku steady jer... patut org tua arr semput.. ni tak..orang mude yang semput.. terbalik plak... kat atas puncak tu punya la sejuk.. aku dah la takde bawak baju sejuk.. sebab mase mendaki aku cume pakai t-shirt je... menggigil2 badan aku..tu arrr.. takde preparation awal...men redahhh jer... pastu abah aku pun wat kejutan kat aku.. haaa.. die bawak baju sejuk spare khas untuk aku... dan yg paling best... die hadiahkan aku susu coklat dutch lady kegemaran aku..!! pergh..dalam masa kurang satu minit aku leh abeskan sebotol tu..rindu weii..2 minggu tak minum susu coklat.. trima kasih abah.>!!!!

hahaha... mule arr terasa nak tayang kat orang....

'kawan2..abah saye ikut saye naik gunung ngan saye.... jangan jeless..abah korang takde...!!'.. haahhaah

thanks to abah!!!
ni pic ngan group aku... tgk la muke aku... buruk gile tak mandi satu ari... hahaha

ni la abah aku... hehehehe..thanks abah!!

aku yang mati seketika..cover tido untuk 2 minggu.. huhuhuhu



saje jerr...  

Posted by: Sue Rosli

Harini aku saje selongkar2 fesbuk kawan2..tgk pict orang...bace komen orang... huhuuu.. ni maknanya aku tgh takde keje n aku tgh boring sangat2 la tu.... sambil aku duk tgk pic kawan2 tu aku de terjumpa satu pic yg ditagged oleh kawan aku yg lagi sorang tu.. hahahaha... agak funny jugak tgk pic tu..tapi tatau la korang tgk funny ke idak.. heeee... bukan pe..aku taknak bende ni same jadi kat aku..sbb keadaan sekarang ni dah macam nak jadi betul2 je.. heee... buat sayangku mohd khairulnizam khair... ayang taknak bende ni jadi oke... pleaseeeeeeeeeeeee..!! heeee....


ni la pic yang aku cakap tu... kekekekeke.....

baby 15 weeks ;)  

Posted by: Sue Rosli


Arini dah genap (jangkaan tarikh) 15 minggu baby aku ni hidup dlm perut... hehehe... bunyi cam menakutkan je... tp sebenarnye sewonok sangat sbb ni pertama kali nak jadi mummy.. so banyak gak info2 yg aku bace dalam tenet ni....

ape yang aku dah bace kat babycenter.com tu ..waktu baby dah masuk 15 minggu... dah banyak perubahan fizikal berlaku pada baby... antaranya size..skang dah 4 inci panjangnye n berat dlm 2.5 ounces.. lebih kurang cam besar buah epal cenggitu... skang ni kaki baby dah tumbuh lebih panjang dari tangan dia n dia dah boleh buat movement dia sendiri... dah boleh gerak2kan tangan n kaki.. ;) sweet kan??? hehehehe.. waktu ni gak dah terbentuk ayelids baby but still tertutup lagi..tak boleh bukak tpi baby dah pandai n boleh detect light.. bila kita cuba suluhkan cahaya yg terang contohnya mase wat ultrasound..baby dah boleh gerakkan tangan dia untuk tutup mata dia dari silau tu.. hehehhe... ni yg aku bace laa..aku tak g scan lagi bulan ni..

selain dari tu jugak... menurut info tu.. waktu ni kita dah boleh nampak jantina baby... tp jgn terlalu mengharap sangat sebab takut nanti bila dah 7-8 bulan...lain plak jantina dia dari ape yg kita tau sekarang ni...

heee.. tu je yg aku bace... pape nak rujuk... sila la klik kat link ni... http://www.babycenter.com/fetal-development-images-15-weeks..

sekian... ;)

pomfret steamed soy sauce.  

Posted by: Sue Rosli


harini dinner masak simple2 jew... lagi2 tgh ujung bulan ni..gaji tak masuk lagi... so kene la makan makanan yg bajek murah n lagi menyihatkan badan... kekekeke... petang tadi hubby bawak alik ikan pomfret.. ape lagi..aku pun try arrr search dlm internet pasal resepi2 ni... almaklumlaa.. akukan 'terer' gile memasak... haahahah...hubby sajes soh masak ikan ni ngan soya sos... so, aku pun carik la dlm tenet...senang,mudah,ringkas,sedap... sume lebih kurang jew... n jumpa la satu website chinese food ni.. kegemaran hubby aku jugak tu kalau chinese style ni... so aku pun buat la ikut resepi yg dia ajar tu...

bahan2:

- ikan pomfret..(medium size)..tapi aku guna pomfret yg kecik2 tu 6 ekor...
- halia dalam 2 inci (potong panjang)
- garam 1/2 sudu tea

3 benda ni gaulkan sebati n perapkan dalam 10-15 minit

bahan sos:

- 1 sudu besar sos tiram
- 1 sudu besar sos soya
- 1/2 sudu besar gula
- 1 1/2 sudu besar minyak bijan
- 2 sudu air

bahan sos ni gaul sekali dalam satu bowl...sampai sebati

dah sedia 2 bahan tu boleh la stim kan.... semua sekali.. lepas tu masukkan papper sikit dalam satu sudu teh, n daun bawang.. bg wangi.. tu jer...

kalau buat dengan ikan yg betul2 fresh lagi sedap...

selamat mencuba...

p/s: gambar kat atas tu bukan yg aku masak... sbb tak sempat tangkap gambar pun... huhuhu...
tp hasil nye lebih kurang camtu cuma aku wat ni tak sesemak pic tu yg penuh ngan daun hias2,cili n lemon tu... heeee...

 

Posted by: Sue Rosli


assalamualaikum....

hai..sihat ke??? aku rase aku ni cam tak bape nak sihat je.... kesian kan..??? huhuhu
actually...aku dah lame tak menjalankan aktiviti kurang sihat.. tu yg bile dah lame tak buat jadi cam tak sihat jew.. hahahah..apekah aktiviti tak sihat tu..?? hanya mereka2 yg tu saje yg tahu... muahahahah...

aku ni sejak dua menjak...tergedik-gedik perasaan nak balik kampung... al maklumla... bile dapat balik kampung ujung minggu ..nak kene bahagi hari la pulak...cuti ade 2 hari je..sabtu n ahad..so, kampung dah ade dua sekarang kan..kene la bg adil dan saksama....(nasib la sape yg kampung dekat2 tu..kowang ingat bestt????)

spesis aku ni plak dah la rapat ng mak.. bile dpt jumpe mak sehari je..mule la cengeng..!! haish... sungguh tak malu diri ini... huhuhu..agak2 bile la pulak peluang nak duk ng mak lame sket macam b4 kawen dulu.. hahahaa...

hmm... ni betul2 punya kes berat... bile dah dekat seminggu aku berkurung dalam umah ni...almaklumlaa... aku tak keje... keje aku sume dalam umah ni... so..aku dah lupe camne bentuk kl tower n klcc tu... hehehehe... aku dah mule rase sikit perasaan tertekan n menekan n ditekan...n menekankan..n segala2nya laa...sabtu ahad minggu ni plak tak balik kampung sbb bos ru keje n kiteorg pulak kene kurangkan balik kampung... taw2 je arr.. kalau dah balik kampung.. kl-gerik..pegi balik dekat rm300.. tu blom masuk duit kene paw oleh sape2 kat kampung.. hahahaah....sengal!!

balik cite pasal tertekan tadi... aku ni duk dalam kawan bandar.. dengan kualiti udara yg tak bagus,kemudahan yg jauh, transport untuk diri sendiri takde... korang bayangkan sendiri... camne kehidupan aku kat USJ 13 ni.. pesakit kat tanjung rambutan tu yg tahap kegilaan dia dah kurang tu pun leh kuar jalan2 kat kawasan sekitarnye taw.. ni kan pula aku yg blom nak gila..tapi mayb tak lame lagi boleh jadi betul kalau tak dirawat segera.. haahahaha... mintak hampunnnnn...!!! harapkan kuar depan umah n jalan2 sekitar kawasan perumahan ni je la yg mampu... gile ke hape..??? nak jlan depan umah org sorang2???? hadushhh... nak lepak depan umah lame2 pun tak lalu sebab bau taik kucing jew... haram jadah punye kucin n tuan kucin tu... leh plak kawasan umah aku jadi port tandas awam depa ... mau je aku bunuh setiap ekor yg masuk dlm kawasan umah ni... kang tak pasal2 kene badi plak.. huhuu...

tertekan tak lagi setakat yg aku cite ni..?? ade la sikit..??? hmmm..meh nak bg pepatah... BERAT MATA MEMANDANG...BERAT LAGI BAHU YG PATAH NAK MEMIKULNYE..!!!

aku dah ngantuk sebenarnye... tapi tak mau g tido g sbb aku tak abes crita lagi...

lagi2 sekarang ni musim World Cup kan.. ade laki pun rase cam takde laki jer...dah sah2 aku bukan kaki bola watpe aku nak menyelit bawah celah ketiak dia duk depan tv kan.. bek aku tido dlm bilik aircond ni.. hahaaha...alkisah world cup pulak...laki aku ni keje ikut offc hour.. tp kalau dah duk usj13 ni alamat tak dpt la nikmat ofc hour tu.. kuar kul 8 pagi..sampai umah kalau nasib baik kul 7mlm.. kalau nasib tak bape nak baik or ari ujan.. kul 9 baru smpai umah..... bile dah smpai umah tu.. rehat kejap n makan malam same2 pastu turn dia bercinta ng tv plak... sampai la kul 4 pagi... kul 4 pagi tu kalau die sedar..die naik la tido dlm bilik.. kalau die bg tv tgk dia.. alamat sampai subuh la tido depan tv... so.. takkan aku nak g teman die tido depan tv kan... haaa..lantak die arrr.. huhuhuhu...pastu bangun pagi.. pusing la balik rutin harian dia.. g keje..balik keje..tgk bola.... hmm.. kire arr..bape jam je muke kiteorang ni mengadap masing2??

sedih tak lagi kisah aku ni...???

hahahah...ade la sikit...kan...

dah laa....esok aku sambung lagi... good nite sume...(tido sowang agi malam ni...;( )

needed!~  

Posted by: Sue Rosli

i need car...!!!
i need money....!!!
i wanna going back to my kampung....!!
and i wanna hug my mak...!!
i miss my mak..!!!

sensitip kew..??  

Posted by: Sue Rosli

aku pun taktau la yg aku ni mmg camni ke..atau sebab2 hormon dah bertukar n kacau bilau...!!~
aku ni terlalu sensitif sangat ker?? tegur sikit je aku nak nangis... kadang2 tahannnn je tamau nangis tapi tetiba bergenang je air mata..selalu kene gelak ng hubby aku... walaupun die yang marah aku... ye arr..dah besar2 pun nak nangis agi...heheheh..pikir2 balik...watpe la aku nangis... manja ker ngade2 tu..?? aku pun taktaw la..

sampai bile ntah....!!?

baby mummy and daddy... ;)  

Posted by: Sue Rosli


last week aku g clinic untuk cek perut... soooooo happy bile dah scan tu n nampak baby dah makin membesar... doktor cakap baby dah 13minggu masa tu... ;)

yang lagi seronok tu bila tgk baby henjut2 badan dia cam excited sangat bile kiteorg tgh tgk die that time... mula hubby terkejut kenapa baby jadi camtu.. bile doktor terangkan yg peringkat ni.. baby dah boleh buat movement dia sendiri baru kiteorg paham.. ye lakan... first time nak jadi parent ni..sume tatau lagi.. heheh.. n kiteorg tgk dia gerak2kan tangan n kaki... so sweet... walaupun baby kecik lagi tp kepala,otak,tangan,kaki sume dah clear boleh nampak.. siap gerak2 agi... jantung dia pun dah nampak ..tgh beating... ;)

tak sabar nak tgk baby lagi untuk nex scan...

hate it!!~  

Posted by: Sue Rosli



napew la tenet ni selow cam siput sakit AIDS ni... kite bayarrrr la weii!! bagi la servis baik sket...!!~ kalau kat TAIWAN tu... line tenet tu sepantas yg sampai takleh nak kejar....!! tgk you tube cam tgk movie jer... takde sangkut2!! dah la tu..FREE lak!!! aduusss.. bila nak maju kite ni kalau camni je selalu...!!

Aku nak upload pitc g Bali ritu pun dah cam malas je.... korang tgk kat facebook aku la ye.... heheheheh...

p/s: tenet kat Taiwan tu laki aku yg cakap... mase die duk taiwan dulu... heee....

Bali..!!~  

Posted by: Sue Rosli

aku g honeymoon buat kali kedua..tapi lokasi kat Bali plak... sementara tgh takde anak ni... elok sangat la kiteorg menghabiskan mase bersame dulu.. kekekekeke... korang leh tgk pict2 yg aku upload ni..tp tak semua laa... ;)

enjoy!!






my baby..  

Posted by: Sue Rosli

sambungan dari episod aku loya2 tu.. heheheh...

esoknye kan... laki aku dengan penuh excited n teruja la kononnye nak jadi daddy... die wat halfday je keje... pagi tu kiteorg siap2 n cari klinik ibu ngandung.. first time gak la wat keje ni yakni mencari klinik ibu ngandung... bukan taw pun yg mana satu klinik perlu masuk...n yg mana satu yg bagus... memusing satu subang jaya ni..last2 die tepon member dia n diorg sajes g je klinik kat taipan tu.. pusat rawatan islam.. dengar nama klinik pun dah rase lega... so trus kiteorg tuju kat klinik tu... heheheh..

berdebar gak la nak g cek ni... sampai turn aku...kami berdua pun masuk n doktor pun cek la pesakit die ni...(tak sakit pon....).. huhuhu...

mase 1st scan tu...Dr tu cakap mmg aku disahkan mengandung... hehehehe tp yang malangnye... die takleh bajek lagi umur baby tu sbb terlalu kecik sangat... die cuma estimate yg baby tu baru 4 minggu... kalau nak ikutkan tarikh last period aku tu mayb aku dah 2 bulan..tp sebab aku ade masalah period tak teratur n scan tak nampak baby so dia takleh nak ckp yg aku dah 2 bulan..so dia soh aku dtg lagi nex 2 week...so.. dr tu pon bagi aku folic asid soh makan... pas buat bayaran kat kaunter...kiteorg pon balik umah...dengan senyuman yang mengatakan aku komfom dah ngandung.. heeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....;)

nex 2 weekkks....

dengan penuh excitednye..!! g klinik yg same untuk cek...
kali ni doktor lain plak..dr azizah ..same name mak aku lak doktor ni.. heheheh...dia pun interview aku cam doktor yg mule2 ritu n dia pun bajek aku dah 3 bulan mayb... pulak... macam2 la doktor ni..so dia pun start scan n kali ni aku baru nampak satu ketulan yg bulat2 bujur gitu.. haaa.. baru la clear... so, dah boleh ukur... doktor tu cakap aku dah peknen 8 minggu 5 hari...(ikut scale)... waaa... dah 2 bulan upenye aku ni...patutla lain macam je rase badan aku sejak dua menjak ni.. hehehhe.... baru la puas hati.. hehehhe... n lepas abes sume keje ng doktor tu.. kiteorg pun balik... n memulakan kehidupan seperti luar biase.. sume takleh buat dah...hahhaaa.. aku dah mule rase ngade2.. masak takleh...makan pun tak lalu n macam2 la.. keje berat lagi la takleh buat.. kekeke.. tp betul la.. bukan saje2 buat ngade2 taw.. ketahuilah wahai suamiku.. mmg tak larat sangat.. masuk dapur pun dah nak termuntah...masuk bilik air lagi la nak termuntah... duduk tak kena...berdiri tak kena..baring pun tak kena... kesian binimu ini... ;(...huhuu..


(nampak tak baby...yg bulat kale putih tu dalam kantung yang warna gelap...)

sweeeet.....  

Posted by: Sue Rosli



HAHAHAHA!!~
kowang nak taw pasalpe aku gelak...!!??? aku pun tatau pasalpe aku nak tergelak... actually ni kisah aku yang pertama kali akan bakal menjadi seorang Mummy..!!~ hehehe.. cam tak percaya je...

al kisah....

masa ni bulan 2...period aku dah mmg irregular..so..agak susah aku nak taw aku ni pregnant ke or mmg period lambat...sepanjang bulan tu mmg aku rase sangat badan aku ni cam ade something yg agak luar biase... rase cam badan ni lemah sangat..asyik tak larat je...jadi malas...pening n muke pun pucat jew... aku pada mulanye pikir yg aku ni mayb dah mengandung.... hehehehe.. syok je rase that time.. tak sabar nak g cek.. so, setiap kali keluar mesti singgah watson or guardian n farmasi ke ape2 je la...beli test kit... (kalau nak taw aku beli test kit dekat 4-5 test) sebab aku beli banyak tu..aku beli yg murah punye..harga rm17 tu... aku bile tak dtg period je aku cek.. bile cek..negative.... banyak kali la jugak... tu pasal banyak aku beli.. hehehe..rase buang duit je cek2 result negative... huhuhu


1 day...

aku sembang2 ng kak erni...(wife member laki aku...).. kiteorg bertukar2 cerita..ye la..yg takde pengalaman ni mestila refer kat orang yg dah berpengalaman sikit dari kita kan... dia pon cam aku jugak kisahnye... mempunyai masalah yg same mase mula2 kawen... n dapat anak lambat... so..dia ade la sajes aku makan EPO..(evening primerose oil)... dia cakap untuk kesihatan wanita...bagus untuk kuatkan rahim n aturkan balik period kita, so aku pun tergedik2 la ajak laki aku yg best lagi ucuk manje ni g farmasi beli supplement tu..malam tu jugak kiteorg kuar g beli..n aku pon rembat satu g Test kit...yg ni..mahal sket..RM28..(biase la kalau g ng laki...paw yg mahal2 sket)... hehehehhe...n start esok pagi.. aku pun amek 2 biji sehari sekali makan EPO tu....

(ni la bunga evening prirose oil tu..)
aku makan splment ni dalam seminggu je....kemudian..satu pagi yg sangat malas...aku rase badan aku ni sangat la tak larat n rase nak muntah sumenye ade...n aku pun dalam keadaan yang tak mandi lagi n terbaring macam dugung kelaparan tu..mule la berangan2 n tergatai2 tangan tu n guna test kit yg baru beli tu... tanpa melengahkan mase...n aku pun dah tak tahan mmg nak terkucil je dat time...aku pun bedal guna test kit tu..dengan harapan yg mengunung tinggi mengalahkan roket yg nak ke bulan tu......hahaha..suke betul aku bile tgk result yg kuar tu.. jeng..jeng jengggggggggggggggg!!!






POSITIVE!!!!!!!!

trus aku snap pict ni n aku MMS kat laki aku.. dat time die dah g ofis dah pon... hehehe... n bermula la kisah aku yg ari2 tersenyum aje....

HaLLoW~~!  

Posted by: Sue Rosli


hai sume... lama dah aku tak masuk blog ni... banyak nak kene update ni.. tengok kiri kanan atas bawah sume dah bersawang.. silap ari bulan biawak pun datang beranak pinak dalam blog ni.. hahahah..

cukup...

intro yang sangaat mengarot...!~ heheheh

actually..banyak bende yg aku nak coretkan dekat sini... ye la.. sejak kawen ni dah banyak plak story yg teringin aku nak share ng korang sume...hehehe... ok.. kite nak mule kat mane erkk.. disebabkan tarikh pun dah banyak skip... aku bedal je la yerk.. so !! enjoy je ape yg ade dlm ni ye kengkawan.. have fun!!~

Koh Samui,Thailand... the best location for honeymoon....  

Posted by: Sue Rosli











Jumaat...15januari2010


Hari Pertama

jam 630 pagi lagi aku dah bangun..huhuhu..SEMANGAT KESUKANAN betul!! ye arr..mane tak nye... dr mlm sebelumtu lagi hubby dah warning aku supaya siap awal sbb nak g airport kene check in 2 jam awal untuk international flite... hmmm.. 630 pun laki aku duk berdengkur lagi... takpe laaa..die bersiap cepat je..aku jer yg bersiap lambat... tp oke plak aritu..kul 7 aku dah setel sume bende..biase sejam setengah br complete... (adakah aku terlalu semngat??) heheheh...

pas make sure sume bende dah ade...check rumah... kiteorg turun dr aprtment untuk dapatkan teksi..kul 730..nasib bek ade teksi kat bawah..kalau tak kene tunggu lagi...

sampai Subang airport...tepat kul 8... dah cek in... carik money changger..tukar USD... pastu jalan... kiteorg nek firefly... kul 1030 sampai kul 1230 waktu malaysia.... kat sane dah kul 130... waktu diorg cepat sejam dr waktu kite... 2 jam perjalanan... kebas jugak arr duk lame2 dlm tu..

seronok punye hal..kiteorg tak heran.... dah sampai samui airport tu..kene interview plak ng imgresen... aduyai...macam la aku ni jahat sgt.. kekekek... tp oke arr..prosedur camtu kan biase jer kat mane2 airport... tp bnyk tanye betul depa tu..tu yg aku tak puas ati tu.. kekekke... dah setel sume interview depa tu...carik money changer lagi..tukat usd ke thai bath plak.... dah setel sume perkara penting tu.. kiteorg amek cab pergi otel...

harga cab... 500b= rm50 +- (10b=rm0.98sen kalau tak silap aku)... perjalanan dari samui airport g ke hotel lebih kurang 15-20 minit... bergantung kepada kesesakan lalulintas.. hahaha.. macam la jem sagt jalan kat samui tu... tp tu laa...sepanjang perjalanan mane de jalan besar..sume standart jalan kg kite kat Malaysia...1 link jerk...kg kite kat malaysia pun dah ade 2-4 link....heheheh

sampai hotel..kiteorg duk Chaweng cove resotel... pakej holiday firefly... aku taktau harga berapa sbb hubby yg bayarkan..tapi best arr... puas ati... layanan pun terbaik dr ladang!!.... hotel kiteorg terletak dlm town chaweng... kawasan tumpuan kat samui island tu... shopping area,hotel2 sume tepi beach,sumenye dekat je kat situ...chaweng lake pun kat situ jugak..kire tempat yg kiteorg pilih ni mmg the best arr kalau nak duduk... sume dekat... dah sampai kat hotel tu..kiteorg rehat2kan badan kejap...walaupun perut mmg lapar gile... mane makan lagi dr tadi... lepas kemas2 sket..kiteorg pon memulakan perjalanan....yeyyy!!!

kul 3 lebih...dah puas berehat dlm bilik n menikmati keindahan chaweng beach dari balkoni hotel... kiteorg pun turun bawah n sewa moto...

sewa moto (honda click versi thailand pakai minyak gasoline)...

sewa moto 200B/day... kiteorg bedal sewa 2 hari...
minyak gasolin 40b/liter... satu ari perjalan kiteorg guna dekat 4liter...
haaa..kire la sendiri baper kiteorg abes kat moto saje...hahahah

perjalan kami dimulakan dengan bismillah dan doa naik kenderaan.... hehehe..dengan niat nak g cari makan... sebelum tu kiteorg alas perut makan buah2an ..aku cam biase...beli tembikai... hubby beli papaya... harga 20B tuk 2 item tu.. same jer la ng harga kat malaysia ni...

kiteorg pun start njin n jalan carik kedai makanan halal ... sepanjang perjalanan kiteorg..banyak tempat kiteorg brenti kejap untuk snap2... antaranya kawasan BAN CHAWENG NOI.. snap2 kat view point kat cliffrock...mmg cantik..suke sangat.... pas puas tangkap gambar... kiteorg teruskan perjalanan mak hai.. mmg susah nak carik.. actually hari 1st ni kiteorg tak tau lagi tempat mana yg perlu kami tuju...cuma berpandukan map jer..kiteorg carik ade 1 kg muslim (sbb dlm map tu ade tulis muslim village)...so kiteorg trus tuju kg tu untuk cari mkn..(yakin sbb ade org melayu yg jual makanan halal).. dah la jalan ikut perjalanan yg jaoh..aku rase kiteorg dah buat perjalanan yg berbentuk hurup U....dekat 2 jam nek moto...kematu bontot aku!!!!... dah tu... sampai satu tahap... kiteorg brenti kan moto n tanye org tepi jalan tu... tgk bini die pakai tudung..yakin...!!! ni la org muslim... kekeke... hubby aku bg salam n die jawab balik..kompom..!! abg aku tanye die halal restoren... upenyer dia tak paham...!! yg die jawab 'oke..oke'.. hmm... last2... hubby wat isyarat makan n sebut perkataan HALAL... baru la die paham... then die tunjuk satu kedai ni ade tulisan halal.. so tanpa berlengah lagi..kiteorg trus menujukedai makan tu... yg kelakarnyer.. mamat tadi tu mmg tak paham inggeris upenye... nak ckp melayu lagi la tak paham...die org thai muslim...ckap thank you pun die balas OKE....OKE... hmm..takpe la mat! semuanya OKE,YES, n GOOD je..hehehe thanks ye mat sbb dah tunjuk kiteorg satu tempat untuk isi perut...

dlm kedai...
kedai dia biase jerk... masuk2... hubby kompomkan sekali lagi.. 'HALAL??' dia balas...'HALAL'... haa..ape lagi..trus order.. dah selesai order die tanyer kiteorg dr mana..kiteorg pon ckp la dr malaysia... trus dia ckp dia pun baru balik je dr malaysia... dulu dia duk padang besar..berniaga kedai makan kat sane.. hmm..ckp melayu trus arr... walaupun melayu dia tak bape nak betul sgt... janji dia paham sudah.. die pun introduce kiteorg makanan org thai.. aku biase jer..order tomyam,sayur sket,telur.. nasik putih... air sirap limau... sudah.. !! hubby plak tgk ade satu gulai ikan tu... minah tu ckp yg ni pedas sgt kalau tak tahan takleh makan... hubby aku pun order sbb die mmg suke makan pedas... perghh!! gulai ikan tu mmg pedas gile.. ibarat kite makan n ratah cili padi sambil tgk tv..tp aku rase lagi pedas...org thai kan mmg suke padas... hubby aku pun dengan konfiden boleh hirup cam takde aper2 jer... aku tak makan sgt sekadar rase ujung2 lidah je sbb perut aku ni tak tahan pedas..tkut cirit plak nanti.. dah kenyang..kiteorg tanyer sket kat minah tu tempat2 lain yg ade jual halal food... die pon cite tempat2 yg ade.. upenyer kiteorg mkn tu bukannye kg melayu.. kiteorg dah terlepas ke daerah NATHON.. kg melayu tu daerah HUA THANON.. kalau dari CHAWENG tu dekat sgt..tp sbb jalan ikut jalan besar jer.. lagi suku perjalanan jer kiteorg dah bleh lengkapkan travel satu pulau... mmg dasat aritu... huhuhu... kedai yg aku makan tu kalau korang nak pegi nanti die betul2 depan jetty (tempat org naik ferry nak pegi tanah besar... senang jer cari tempat tu kalau dah tau jetty kat mane...

dah kenyang... kul 7 lebih kiteorg start balik... ikut jalan yg sepatutnye kiteorg jalan.. dekat jer..tak sampai sejam... dah sampai hotel.. mandi2 n rehat sekejap sbb terlalu kenyang...

dah malam ni....kiteorg balik otel n mandi2... then jalan2...tgk kehidupan manusia thailand waktu mlm.. syok ooo... siang lelaki tulin..bila malam menjelma.. bertukarrrr jd sailormoon.. wkakakak... ramai jugak bapok2 malam tu.. lagi2 kat bar.. restoren2 xclusve..tepi2 jalan pon ade... ape lagi..snap2 la...!!!

dah penat..balik otel..mlm tu hubby aku dah start wat hal.. sakit perut... haaaa... tu laaa... makan lagi bende2 pedas camtu... kan dah sakit... hahaha... igtkan malam tu nak g party sbb kat Samui bile bulan penuh diorg de wat FULL MOON PARTY...tp tak jadi g,bg hubby aku rehat sbb sakit perut...ciann die....;( hehehe

HARI KEDUA....


pagi2 lagi aku dah bgn dengan harapan dapat mulekan perjalanan untuk travel satu pulau... tp hubby aku dekat 20x dia cirit upenyer time aku tido semalam... sian nyer... tu laa..degilll!!! hmm..aku pun wat la oat n bg dia mkn panadol versi siam... mmg kuat ubat die..500mg...kalau kat malaysia ni tak lepas jual nieh... tp still tak oke jugak hubby aku... sampai la petang...
tapi pagi tu aku mintak kebenaran dia untuk keluar pusing2 chaweng town... sementara dia rehat dlm bilik...

aku pun pusing2 chaweng town n snap2 pic town chaweng sampai la ke chaweng lake ... takut jugak jalan sorang2 tempat org ni.. tp tak kisah sgt sbb ramai org... kat samui ni aku dah rase mcm kat tempat org putih plak sbb nyer bilangan mat minah salleh lagi ramai dr penduduk thai... dah puas pusing2..aku balik hotel... n tgk hubby still tido lagi... perut aku dah laparrr sgt ni...mane nak carik makanan halal ni....takkan nak pegi jao2 tu lagi... ;(

balik bilik aku masak meggi..nasib bek ade bawak bekal sket... heehhe... at the same time..kesian aku tgk hubby... dah pucat lesi dah..takde tenaga...

last2 kiteorg turun jugak kat farmasi bawah tu... beli kan ubat antibiotik... kalau korang nak taw.. kat samui ni..paling banyak sekali kedai ialah farmasi and supermart... rasenyer farmasi diorg tu selang 5 kedai..farmasi lagi..selang lagi..farmasi lagi... so..tak payah takut kalau sakit.. keekekek

dah petang sikit dlm kul 4 lebih time thailand.. hubby dah boleh jalan2... so kiteorg jalan2 ke BO PHUT plak... kat sini pun ade muslim vlge jugak...kiteorg beli ayam golek... tapau wat makan dlm bilik... sepanjang perjalanan... banyak tempat kiteorg g... antaranya...PAGODA kHO HUA JOOK .. BIG BUDDHA, CLIFFROCK, GRANDFATHER ROCK, GRANDMOTHER ROCK, CHAWENG LAKE, n banyak lagi.. sepanjang perjalanan hari ni yg singkat tu kiteorg lalu tepi pantai jerk.... mmg puas ati...

mase kat PAGODA KHO HUA JOOK tu.. kiteorg kat atas bukit tu bleh nampak view sume kawasan especially CHAWENG AREA.. mmg sangat cantik.... kat BIG BUDDHA tu plak tempat org buddha sembahyang... lalu jer la... CLIFFROCK tu tempat view top point kalau nak skodeng minah2 saleh.. kekeke... kat ROCKY BEACH plak kiteorg melawat tempat nama GRAND FATHER n MOTHER rock.. batu ni menyerupai tettt org laki n tettttt org pompuan.. dats y la depa buh name camtu.. hehehe.. tp betul laa..lebih kurang bentuknye.. kekekeke....

dah puas berjalan... kiteorg pon balik ke hotel... mandi2 n rehat2..siang td dpt la jugak aku paw laki aku beli baju,rantai n sepende die.. kekekek.. kiteorg pon makan la ayam golek yg kiteorg tapaw tadi.. habis..seekor yama... 2 org makan..punye la lapo.... kesian.... ehehehe..mlm tu dah siap mandi.. kiteorg jln2 tepi beach plak... hehehe... ;)

dah penat jalan... kiteorg balik tido.. krohhhhh...krohhhhhh...

HARI KETIGA...


bangun..bangun.. sarapan.. hehehe..siap2 mandi n kemas2 sket bilik tu...kiteorg turun sarapan kat restoren otel.. nak makan lebih2 takut plak.. kiteorg makan roti n jus jerk...

dah siap makan balik bilik..kemas ape yg patut sbb nak balik Malaysia dah....

so sad... best sgt kat sini...
pas cek ou..naik cab... trus g airport....

balik malaysia... bye bye SAMUI!!! muahh!

On dat day!!  

Posted by: Sue Rosli




Saje nak tunjuk pelamin, bilik tido,crown... hehehehhe umah aku....


PAKEJ RM1600.gerbang Impian,Gerik

Inai aku..  

Posted by: Sue Rosli






Saje jer arini aku tengok2 pic dlm folder laptop aku ni..ingat nak delete jer pic2 lame..tp terjumpe plak pic2 Inai ni......bile teringat balik... syok plak masa buat inai ni...

aku buat inai ni kat kaksal... (kak erni yg kenalkan)

buat kat kak sal ni murah gile ...!! RM8 untuk bunga atas tangan saje...kat ujung jari tu boleh buh sendiri..pastu tgk cara dia buat senang jerk... so aku pun malam tu buat kat kaki aku plak... best taw buat sendiri... heheheh..adik2 aku pon tolong watkan jugak.. hehehhe.. beli inai tiub jer... baru RM4..cukup untuk ujung jari kaki n tangan n likus2 kat kaki n tapak tangan... total bajek aku untuk inai baru RM12..!! murah kan..!!

kalau kat kedai tu ari aku tanyer dah RM150..corak lebih kurang jerk...hmm.. so..aku dah jimat kat situ.. kekekek....

Anum Wedding!!  

Posted by: Sue Rosli





Tahniah !! my bes fren dah pun selamat join club aku... club Puan Mude..(MUde ker...) kekekeke...

sorry la geng...aku takleh duk lame2 kat umah ko..sbb aku ade hal lain plak pastu..tp takpe..aku dtg bawak hadiah jugak.. kekekeke


Tahniah sekali lagi...aku doakan semoga mencapai kebahagiaan dan dimurahkan rezeki hingga akhir hayat...!!

TAHNIAH!!

Ikan Lumba2 ..!!  

Posted by: Sue Rosli




24 Januari 2010
Sunway Piramid!

Ari minggu yang sangat bosan..setelah sepanjang hari2 weekday aku duduk terperap dlm umah.. ujung minggu laki aku yang baik ati lagi nsem tu bawak aku g jalan kot dekat2 jer..almaklumla..gaji pun dah semakin surut.. hehehehe... ape lagi... minggu tu ade lak event kat sunway piramid tu... kite tgk ikan lumba2... harga tiket rm45/adult.. kalau dah 2 orang..dah rm90.. makan minum dah dekat rm20.. hmm..tak jimat jugak la ujung minggu kiteorg.. hehehe..

dah masuk dalam hall tu..

tgk gelagak ikan lumba2 n singa laut... best la jugak...!! malas nak cite panjang2... tgk pic jer sudah laa... hehehehe...



Honeymoon is Bulan madu..!! yehaaa!  

Posted by: Sue Rosli

15 januari-17 januari
location: KOh Samui, Thailand

coming soon..!!

my big day part 2...  

Posted by: Sue Rosli







27 Disember 2009
RBK air panas...

huh..hari kedua aku jd raja... raja 2 hari setengah kot aku ni... tp aku seronok... bile lagi kan.. kekekeke....tema kaler hari kedua ni pulak ialah hitam dan putih.. biase la laki aku ni... suke bangat kale2 brutal cenggini... hehehe..actually kaler kegemaran aku jugak ni...hehehe

hari kedua berlalu seperti hari pertama jugak..bezanya tempat...dekat je umah mertua aku..dlm 5km jer dr umah aku..naseb baik satu daerah jer..senang sok nak balik kg beraye.. kekekekeke...

dan hari berlalu seperti biase...berlalu dan berlalu....

to be continued....


Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget