About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

shopping!~  

Posted by: Sue Rosli

shopping.... satu word yg aku paling suka dalam dunia..lagi2 bila bukan guna duit aku..heee... lev..lev.... ari ahad yakni 10/10/10.. ari aku ng hasben bertungkus lumus menggores kad kedit selepas dah dapat tgk baby kiteorg pada hari sabtu semalamnye.. mane taknye.. nak g shopping b4 tu asyik duk nampak baju baby girl jer..kang g beli...dapat anak laki...dah rugiii...tul tak...??? tapi nasib bek la tak g beli sbb baby kiteorg lepas scan 3d terkeluar plak dienye tuutttt.... bulat n kiutt lagi... heheh..baby boy laaa..!!~huhuhu...

Berbalik pada kisah shopping menyoping ni... mmg sangat seronok n aku tgk daddy die lagi xcited dari aku.... ngalahkan mummy lagi... hehehhe..takpelah daddy,... anak daddy kan..!!~ gipun daddy yg nak bayarkan.. hehehhe.... kiteorg kuar umah lepas zohor.. dalam kul 1.30 gitu...g shopping kat jusco bukit tinggi,klang... sampai sane dlm kul 2 lebih gak la lepas pusing2 carik parking....jusco lak kan ade sale barang baby sampai 10/10/10.. so aritu la last pun lau nak shopping barang2 penting baby...especially baju,pampers n keperluan lain....sale pun cam tak sale jugak..tau2 je la barang baby ni walaupun kecik..tp mahal ngalahkan baju org dewasa gak.... sepasang baju pun dah lebih kurang rm20-rm40...hmmm...hairan jugak aku bile tgk baju2 baby ni kebanyakkannye warna putih,biru n pink.... pink lau anak laki aku elakkan la kan... nak taknak kene gak laa amek kale biru tu n putih.... ade la jugak kale maler lain tp tak banyak cam kale biru n putih... nape erkkk..??? hehehhe....

Seronok jugak pilih2 baju baby ni... pastu plak sebelah baju baby tu...baju mummy plak.... kite dah melarat sampai sebelah..tp daddy die duk bz pilih baju baby lagi.. hehehhe..tu la bile dapat mummy n daddy yg suke shopping ni...esok anak mesti suke shopping cam kiteorg... hahaha.... lepas selesai shopping barang baby, barang mummy n keperluan baby..baru la terasa nak tgk jam.... mak haiiii!! dah kul 8pm upenyer...aku tak lunch pun tadi... sian baby mummy....;( pe lagi....terus g kaunter n tett...tettt..tetttt.... siap daddy...!! bayooooo!!!! hahahha.... tu pun baru separuh je dpt.... ade lagi separuh.... bile nak sambung lagi erkkk daddy...???

pasni shopping beli barang beso2 plak.... baju dah terlebih cukup da pun.... sampai 24 pasang...huhuhu....

ma baby pic..!~ 3d !!~  

Posted by: Sue Rosli











last saturday.....aku ng encik hasben g wat 3d 4d scan kat clinic somewhere in Sunway... not bad la die nye serv... murah pun murah... tu pun sbb aku wat appt ng sonografer tu dlm fesbuk..lau walk in die cas rm150.. hehehe...lau wat appt just bayar rm90 je... sonok gile aku tgk baby aku ni.... kiutt sangat... n trus dah dpt komfom jantina die... he's a boy!!! hoyeeyyy!!! geng ng daddy die arr nanti tgk bolaa... aku jugak frust tak dpt tgk drama... huhuhuhu..takpe laa...anakk!!








ni nak share sket pic2 yg dpt snap mase wat scan aritu.. hehehhe.... love it so much..!! tenkiu miss sonografeerrrrrr!! hahahah








i love my baby!! n oso my hasben.... muahhh!!








lagi cerita pasal baby...!!~  

Posted by: Sue Rosli

huhuhuh... skang ni aku dah pun masuk ke alam 'ready to deliver'... dah masuk 3rd trimester da pun... minggu ni genap 31 minggu... huhuhu..maknanye tak lama lagi lah baby ni nak kuar yer.... lalala....

macam2 dah perubahan kat body aku yg dulu ni kurus ala2 model tak siap... yg ketara dah tentula perut aku ni dah memboyot... leh men laga2 peru kat encik hasben... hahahha...opsss!! sowwwyyyy.... bile perut dah start membeso dan beso dan besoo lagi ni mule la macam2 hal lain plak timbul.... baju dah tentu2 tetiap minggu kene beli... makin lame makin beso baju yg ade dlm closet tu...lau dulu shopping je beli baju kecik2... heheheh... skang shopping beli yg besar2 jee...lau boleh nak beli baju lagi beso sbb pakai baju ketat time perut boyot ni rase buruk beno penampilannye... kekekke... bile time shopping plak...lau dulu jalan leh arr catwalk... skang ni jgn harap... cam pinggu pun ade.. huhuh..lau letak pinggu kat sebelah..saing sekali... mesti org igt cam anak beranak.. hahaha.. tp tu laa..shopping nye pasal..ku gagahi juge...walau kaki ni dah menggeletar cam parkinson je...dah...sangat merepek..!!!

cakap pasal bersalin plak... huhuh...serammm....tp nak watcamne..dah nak anak..kene la bersalin... mane leh men amek je anak sesuka ati...gipun...camne nak ade pengalaman lau tak mencuba sesuatu yg tak penah kite cube.. kekekke.... tah ape2 je ayat... (tetibe dengar mesin basuh dah bunyi..menandakan aku kene g sidai baju skang).....

sambung.....

aku plan nak bersalin kat KL ni jer... pastu berpantang kat ipoh... n b4 bersalin tu...dah tentu2 aku kene import mak aku dr kampung duk ng aku..n mak aku pun oke jerkk... sbbnye...encik hasben yg suruh...die takut arr tu...tatau nak wat ape.. kkekekeke...plan aku nak bersalin kat UMRA...ospital swasta...org ckp tempat ni bagus n serv pun oke.... murah pun murah..takpe...kite cube..ade rezeki anak num 2 nanti..kite try tempat len plak... kan..kan...
b4 ni pun aku dah survey2 ospital mana yg ade wat delivery ... so...untuk yg pertama ni kite try umra dulu.... huhuu

pape pun..doakan le aku nanti selamat melahirkan baby sulung ni ye kawan2.... (nada ketakutan)...

mula update!~  

Posted by: Sue Rosli

weiii...!!! sebulan sekali pon payah nak update blog... org nak blogging...die pun sebokkkk nak blog jugakkk... hahahaha....!!~

UNGU-aku bukan pilihan hatimu  

Posted by: Sue Rosli

merepek di pagi ari.....hee  

Posted by: Sue Rosli

arini pagi2 lagi aku dah bangun menjiwangkan diri depan komputer nieh...cam taktau nak wat pe je dah dalam umah ni... rutin harian kalau ikutkan waktu ni aku tgh tido mendengkurkan diri..hehehhe...ye arr... dah takde watpe..lepas prepare sahur untuk mereka2 tu...n kemas2 ape lai aku nak wat..?? takkan nak g jogging kot pagi2 ni kan... heheheh..gile tobat lahung aku takmau... dah la tgh bawak perut ni nak suh jogging lagi ka...???? hahaha..

actually dah lame jugak aku tak mengupdatekan blog aku ni..kesian...bewak dah bercucu dalam nie...alasan aku nak bg..bz kot... kekekke... ;P...

ape aku nak luahkan kat sini erkk...?? kalau thn2 mule aku seronok dua ronok dan beronok2 dalam blogging ni..aku dah upload segala aktiviti harian aku termasuklah aku nak mandi pun aku cerita kat sini...ngehhh.. tu zaman kanak2..skang dah tak kanak2 lagi... sbb dah nak ade anak....lallala...

nak cite pasal anak pulak... baby dalam perut ni dah masuk 6 bulan semalam... tp perut aku tak beso mane pun... rase kesian plak kat baby..mesti sempit... hehhe...mummy tak bg die umah banglo...dpt apartment je sbb mummy pun duk kat apartment... heeee... tu pasal asyik nak kick jer...sampai takleh nak tido malam n pagi le... punye kuat... jantina aku tak pasti lagi sbb last scan aritu doc cakap mayb lelaki sbb dah nampak bulat anunye... huhuh...tp taktau la kan...rezeki tuhan nak bg..laki ke pompuan ke...same jer...amanah tuhan bg kene jaga....waahhh....ceramah cam ustazah plak...!~ tu pasal anak...

pasal laki plak...hahaha... sudah2 la tu... pasal laki aku cite lam diari cap pokok maple jer... rahsie...yg boleh korang taw..aku sayang sangat kat laki aku!! i love you brad pitt..!!~ ehhh... silap...!!~ i lev ustat!! muahhh!!~

sambil2 aku duk mengcreate blog merepek nieh..aku tgh layan lagu kumpulan UNGU, tajuk lagu ''aku bukan pilihan hatimu''... huhuhu...menggamit memori betul... memori ape..??? rahsie jugakkk!! hahaha...
meh layan same2...zassss...!!

Merdeka!!~  

Posted by: Sue Rosli


Arini dah 31 ogos 2010..dah 53 tahun kite merdeka...tp merdekakah kita rakyat malaysia...?? persoalan nieh..!!~ boleh jawabkan..???

OMG~!  

Posted by: Sue Rosli




layannn... learning nieh...

kisah sue,abah dan sue sue...(susu)  

Posted by: Sue Rosli

hahahaha.. arini lagi sekali aku melawat photo album aku dlm laptop nie... lagi sekali la aku nak crita yg aku tgh dilanda kesengalan yg kritikal sekarang ni... hmm..tu arr.. dah keje..g brenti...dah brenti nak kerja plak.. jadi kerja plak nak keje g carik keje len... huh!!

berbalik pada tajuk...

aku teringat kisah aku mase abes SPM dulu.. punya la boring kat umah tatau nak wat ape.. pastu mayb abah aku pun rase semak je mata die tgk aku terbongkang mengangkang depan tv tgk tv tanpa rase ingin mencari kerja kat gerik tu.. dia pon senyap2 g daftar aku join PKSN yakni nama panjangnye.. Program Khidmat Sosial Negara... ni khas untuk rremaja yg suke bersosial cam haku.. wakakaka... salah..salah... Program ni cam PLKN la jugak tapi bezanya masa je.. PLKN biasa 3 bulan.. tp PKSN 2 minggu jer...dan aku rase bertuah sbb batch aku adalah batch yg terakhir ade PKSN.. sbb nex yearnye pulak dah jadi PLKN... konsep nye same... ala-ala ketenteraan la jugak.. haaa... nak taknak dah abah aku daftar nama aku..aku terpaksa jugak pergi... sambil bawak beg AF kuar rumah diiringin hilai tawa adik2n mak aku... ciss....

dalam mase 2 minggu tu macam2 aktiviti la buat sampai lebam2 mata aku ni tak cukup tido... kene rendam dlm kolam ikan toksah cite arr...yeww..mmg kejam sungguh program tu..nak termuntah aku kalau crita balik... wekkk..wekkkkk!!! skip la crita tu.. yang aku nak crita ni...3 hari terakhir program tu..selepas balik dari program anak angkat kat kuala nerang.. trus sambung aktiviti mendaki gunung plak... perghh!! first time aku nak naik gunung ni..aku duk bayangkan camne la nanti bile dah sampai kat atas..mesti mati sebab kekurangan tenaga...!! arrghhh..ngada2 la plak...

untuk pengetahuan kowang.. abah aku ni kire ade dicontact jugak oleh trainer2 yg bengong2 sume tu sbb abah aku ni kire orang gunung jugak le... so, aku duk berharap sangat la kalau abah aku g jugak aku leh bg alasan kat abah aku kata aku tak larat naik so aku leh diketepikan untuk join hiking tu..

perghh..upenye tidak.. abah aku bersekongkol ngan diorang memaksa aku naik jugak gunung tu.. haaa..nak taknak..kene la naik jugak..

di lokasi berkumpul...

aku tgk abah aku tersengeh2 kat ujung tu.. tu nak gelakkan aku arr tu sbb aku tak penah join aktiviti2 cenggini b4 ni... hmm..suke ati abah la..kalau akak jatuh luke pengsan berdarah..abah tanggung or dukung la akak sampai kat puncak..wakakakakak.!!!
kiteorang pun berjalan la dalam group untuk ke kaki gunung...abah aku follow group aku... konon nak jage aku.. hehehehe.... blom pon sampai kaki gunung..aku dah mengah bagai nak pengsan,pitam,migrain,senggugut,sakit jantung,darah tinggi dan sebagainye...mengahhh weiii!!! abah aku gelakkan aku lagii...takpe...takpe....!! dari pagi aku berjalan...sampai la kul 7petang baru sampai kat puncak... mase dalam perjalanan tu tak payah cite la...bayangkan sendiri jer camne perangai kiteorg masing2 yg takde xprience mendaki gunung ni.. air berbotol2...peluh lagi banyak dari air yg kiteorg bekal.. yg bertudung dah tertanggal tudung..yg berbaju (lelaki) dah tertanggal baju... nasib bek takde sape tanggal suar.. ahahahah.... pacat ulat bulu takyah cite arrr... kering tekak aku...tercabot peti suara aku menjerit tgk menatang gedik2 tu... huhh!!! meremang sudah bulu2 tengkok n tiak aku ni bile menaip kisah ni.... geli..gelii!!!

kat puncak..!!

perghh!! dari pagi sampai le maghrib ni mendaki.. mmg betul tekaan aku ..aku hampir mati kekeringan tenaga..!! abah aku steady jer... patut org tua arr semput.. ni tak..orang mude yang semput.. terbalik plak... kat atas puncak tu punya la sejuk.. aku dah la takde bawak baju sejuk.. sebab mase mendaki aku cume pakai t-shirt je... menggigil2 badan aku..tu arrr.. takde preparation awal...men redahhh jer... pastu abah aku pun wat kejutan kat aku.. haaa.. die bawak baju sejuk spare khas untuk aku... dan yg paling best... die hadiahkan aku susu coklat dutch lady kegemaran aku..!! pergh..dalam masa kurang satu minit aku leh abeskan sebotol tu..rindu weii..2 minggu tak minum susu coklat.. trima kasih abah.>!!!!

hahaha... mule arr terasa nak tayang kat orang....

'kawan2..abah saye ikut saye naik gunung ngan saye.... jangan jeless..abah korang takde...!!'.. haahhaah

thanks to abah!!!
ni pic ngan group aku... tgk la muke aku... buruk gile tak mandi satu ari... hahaha

ni la abah aku... hehehehe..thanks abah!!

aku yang mati seketika..cover tido untuk 2 minggu.. huhuhuhu



saje jerr...  

Posted by: Sue Rosli

Harini aku saje selongkar2 fesbuk kawan2..tgk pict orang...bace komen orang... huhuuu.. ni maknanya aku tgh takde keje n aku tgh boring sangat2 la tu.... sambil aku duk tgk pic kawan2 tu aku de terjumpa satu pic yg ditagged oleh kawan aku yg lagi sorang tu.. hahahaha... agak funny jugak tgk pic tu..tapi tatau la korang tgk funny ke idak.. heeee... bukan pe..aku taknak bende ni same jadi kat aku..sbb keadaan sekarang ni dah macam nak jadi betul2 je.. heee... buat sayangku mohd khairulnizam khair... ayang taknak bende ni jadi oke... pleaseeeeeeeeeeeee..!! heeee....


ni la pic yang aku cakap tu... kekekekeke.....


Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget