About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

my solemnization day!!  

Posted by: Sue Rosli








25 Disember 2009- hari Jumaat
jam 8.45pm (lepas Isya')
Masjid Jamek Gerik, Perak



Aku bersiap kat kedai kak Shila dengan ditemani Nadia a.k.a kawan aku merangkap jiran sebelah rumah... kul 6 dah siap2 mandi kat rumah..aku trus pergi kedai kak shila...sebab kak shila cakap mekap nak kene amek mase yang lama, so dia soh aku dtg kul 6 lebih tapi jangan lebih kul 7.. mak hai.. punye la awal aku rase.... lepas je siap mandi.. aku dijemput oleh nadia. sampai kedai kak shila...dia soh aku duk kat kerusi tu n relax.... hmmm.. mmg sangat 'rilex'.. aku plak yang berdebar2 macam aku jer yg nak kene salam gegar tu... at the same time duk pikir mane la abg wan aku ni...merangkap official photog aku... aku mesej die..die leh melawak plak kat aku cakap masih kat epoh lagi..haishhhh..mmg nak kene betul abg wan ni.. majlis dah nak dekat die leh main2 plak... (padahal die dah ade depan kedai kak shila dat time.. saje nak cuakkan aku..tak baik tawww!!) huhuhu.. and kak shila pun start mekap aku...mmg lame..! sampai tertidur aku dibuatnye..

kul 8.00 pm...

aku dah siap mekap.... bile aku tgk cermin...'' ">wahhhhh...cantiknye aku.'' kekekekek.. ye laa.. ni la sepanjang 24thn aku hidup..aku dah rase aku ni macam artis plak..artis opera cine..!! heheehe... mmg terase berat gile muke aku ni..bertempek2 mekap... maklumla..before ni natural beauty jerkk.. wakakakakka.... then...kak shila soh aku siap pakai baju untuk akad nikah...
theme calor purple white... baju tu kalau la aku sempat g kedai ah pek timbang rasenye dekat 3-4 kilo... berat manik...! hehehehe... lepas aku pakai n siap sume...kul 8.30pm..aku balik umah dulu...tak trus g masjid..nanti org kata aku xcited plak... heheheh...tp mmg xcited actually...ekekekke

dah sampai pintu umah..sume org terpegun melihat aku.. wakakakakaka..... syok plak rasenye.... dahhhh!! cukup2 la berangan diva!...

skang mase untuk tenangkan diri...

aku pun dibawa ke masjid jamek gerik dengan menaiki kerata exora baru pakteh aku... 1st time naik exora..best juagk...

dah sampai perkarangan masjid... aku tgk ramai org..mak hai... dub dabb dub dapppp jantung aku... mata aku ni pun mule la melilau carik Mohd Khairulnizam bin Abdul Khair tu.. takut2 die tak dtg plak.. kekekek... dan akhirnye ..aku nampak jugak jejaka idaman kalbu aku tu... pucat lesi muke die.. kekekeke.... tp dicover dengan gelak tawa die dan rakan2 die tp still nampak kekecutan diri die tu.. kekekek..lawak la ko nie kheroii!!..

dan setelah selesai org semayang isya tu..aku di bawa ker dlm masjid n majlis pun bermula....

bla...bla....bla....blaa......

doa....doa....doa....

bla..bla...bla...


abah: Mohd Khairulnizam bin Abd Khair....

abg: saya....

Abah: aku nikahkan dikau dengan anakku Syuhada Binti Rosli dengan mas kawennye RM 1001.00 tunai.....(henjut)

abg: aku terima nikahnye Syuhada Binti Rosli dengan mas kawen RM1001.00 tunai..(henjut)

rakyat jelata...masyarakat setempat..jiran tetangga...saudara mara..ahli keluarga dan rakan2:SAH!!

Amin ya rabbal alaminn...Alhamdulillah......

.....
tettttttttttttttttttttttttt....dup..dup..dup... jantungpun berdenyut ..kembali normal.... kekekekekke....

dengan sekali lafaz....saye disahkan menjadi isteri kepada Mohd Khairulnizam bin Abdul Khair... yahoooo!!!

i love you lah sayang!!


ni gambar2 aku mase malam akad nikah....




This entry was posted on 12:13 AM . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

1 comments

huhuhuhu..baru update ker syue...anyway aku doakan ko berbahagia dan kekal sampai akhir hayat dan melahirkan babies22x yg comel cam ko(jgn kembang idung ek)...
Selamat menempuhi alam rumah tangga yang penuh liku2 ni ek...

Post a Comment


Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget