About Me

.


me and sayang.... ;)

Daisypath Anniversary tickers

ma baby...;)

Lilypie Maternity tickers

cik ter...

baby 15 weeks ;)  

Posted by: Sue Rosli


Arini dah genap (jangkaan tarikh) 15 minggu baby aku ni hidup dlm perut... hehehe... bunyi cam menakutkan je... tp sebenarnye sewonok sangat sbb ni pertama kali nak jadi mummy.. so banyak gak info2 yg aku bace dalam tenet ni....

ape yang aku dah bace kat babycenter.com tu ..waktu baby dah masuk 15 minggu... dah banyak perubahan fizikal berlaku pada baby... antaranya size..skang dah 4 inci panjangnye n berat dlm 2.5 ounces.. lebih kurang cam besar buah epal cenggitu... skang ni kaki baby dah tumbuh lebih panjang dari tangan dia n dia dah boleh buat movement dia sendiri... dah boleh gerak2kan tangan n kaki.. ;) sweet kan??? hehehehe.. waktu ni gak dah terbentuk ayelids baby but still tertutup lagi..tak boleh bukak tpi baby dah pandai n boleh detect light.. bila kita cuba suluhkan cahaya yg terang contohnya mase wat ultrasound..baby dah boleh gerakkan tangan dia untuk tutup mata dia dari silau tu.. hehehhe... ni yg aku bace laa..aku tak g scan lagi bulan ni..

selain dari tu jugak... menurut info tu.. waktu ni kita dah boleh nampak jantina baby... tp jgn terlalu mengharap sangat sebab takut nanti bila dah 7-8 bulan...lain plak jantina dia dari ape yg kita tau sekarang ni...

heee.. tu je yg aku bace... pape nak rujuk... sila la klik kat link ni... http://www.babycenter.com/fetal-development-images-15-weeks..

sekian... ;)

This entry was posted on 7:55 AM . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Post a Comment


Extended Network Banners Related Posts with Thumbnails

meh sembang kat sini...;)


ShoutMix chat widget